Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

Arhiva din: 2011, week 36

Realitatea Hunedoreana:: Supravietuire din amintiri vandute la targ

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Laura Oana

Isi vand amintirile de-o viata, la targ. Saracii Hunedoarei ies in fiecare sambata dimineata in piata de vechituri in speranta ca vor face cateva zeci de lei. Majoritatea sunt pensionari si banii, oricat de putini, le prind bine. In loc sa plece in statiuni, au invatat arta negocierii si a… supravietuirii in jungla unui crize economice fara de sfarsit.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 8297 utilizatori., 2 comentarii

Saptamana nebuna:: Pamflet

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011

Materialele prezentate au caracter de pamflet si trebuie tratate ca atare.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 8386 utilizatori., 1 comentariu

Administratie:: Deva are un nou tel: sa devina oras turistic

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Laura Oana

Deva vrea sa devina destinatie turistica de excelenta. Nu este doar un vis al autoritatilor locale, ci tinta unui proiect de politici publice care a identificat atat punctele slabe ale orasului, cat si masurile care ar trebui luate pentru ca turistii sa ramana cat mai mult in Deva. Municipalitatea crede ca poate aduce si tine turistii in oras chiar daca, de cativa ani, incasarile din turism scad constant, iar operatorii din turism au criticat pana si pliantele de lansare a proiectului.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7984 utilizatori., 1 comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Hunedorenii par indiferenti la proiectul Rosia Montana

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Proiectul de modificare a Legii Minelor, initiat de senatorii Toni Grebla (PSD) si Ion Ruset (PDL), a pus pe jar activistii societatii civile. Acestia acuza ca intre modificarile propuse exista prevederi neconstitutionale, care ar incalca grav drepturi fundamentale ale omului, printre care si dreptul la proprietate. Reprezentantii campaniei “Salvati Rosia Montana” avertizeaza ca, daca proiectul de lege va fi aprobat, nu doar oamenii din Rosia Montana, ci toti proprietarii, din orice zona in care exista o concesiune miniera detinuta de o companie privata, vor putea fi expropriati fortat de catre societatea respectiva, pentru un proiect de interes privat.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4804 utilizatori., 1 comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Clopotelul suna iarasi

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Aproximativ 70.000 de prescolari, elevi si liceeni din judetul Hunedoara, vor reveni lunea viitoare in bancile scolilor si gradinitelor. Din total, aproximativ 12.000 de copii sunt cuprinsi in sistemul de invatamant prescolar, aproape 32.000 de elevi studiaza in ciclurile primar si gimnazial, iar peste 22.000 sunt liceeni. Din cele aproape 500 de cladiri care deservesc sistemul de invatamant, aproximativ 20 la suta nu au autorizatii sanitare de functionare.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4703 utilizatori., Scrie un comentariu

Reportaj:: Castelul Corvinilor “reinvie” pentru o saptamana

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Peste 120 de cavaleri si domnite din toata tara vor veni in acest sfarsit de saptamana la Castelul Corvinilor, din Hunedoara, pentru un eveniment in premiera pentru Romania: o tabara nationala de arheologie experimentala, chiar in curtea celui mai mare monument medieval din sud-estul Europei. Timp de sapte zile, cavalerii si domnitele Ordinului Cavalerilor de Hunedoara si aproape o suta de membri ai altor cinci ordine de reconstituiri medievale din Romania sustin ateliere de pielarie, confectionare a armurilor si prelucrare a lemnului, dansuri medievale, cusut manual si broderie, dar si obiceiuri culinare, de nunta si de inmormantare.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5005 utilizatori., Scrie un comentariu

Reportaj:: Bega si izvorul sau aproape hunedorean

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Daca mergi pe DN 68 A (Lugoj – Faget – Ilia), cand ajungi la Cosava trebuie doar sa cotesti spre sud pentru a ajunge la Bega. De vei vrea sa vezi exact locul in care se formeaza raul ce face parte din mandria nemarginita a banatenilor, cand ajungi aproape de Romanesti, faci o dreapta, ajungi la marginea de Vest a satului, unde dai de un podet de lemn. Trebuie doar sa ajungi pe mijlocul podetului ca sa vezi in amonte, cat se poate de bine, “bifurcatia” in care se formeaza Bega. La stanga e Bega Mica (Bega Poieni), iar la dreapta e Bega Mare (Bega Luncanilor). Nu prea poti sa-ti dai seama care se varsa in care. Cert este ca din acel punct mai in jos ai de-a face cu un rau de campie. Spectacolul incepe doar daca incepi sa urci pe oricare dintre “brate”.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5505 utilizatori., Scrie un comentariu

Reportaj:: Cerna ardeleana si valea ei minunata

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Majoritatea romanilor stiu doar despre Cerna care izvoraste cam din aceeasi zona ca si Jiul de Vest, dar curge in directie opusa, formand chei spectaculoase, purtand legenda unui Hercule numit de stramosi “Iorgovan” si varsandu-se apoi in Dunare, la Orsova. “Cerna ardeleana” sau “Cerna hunedoreana”, cea care izvoraste de la limita judetului cu Timisul si Carasul, nu este insa cu nimic mai prejos. Poarta acelasi nume (nimeni nu pare sa stie cum s-a ajuns la o asemenea situatie) provenit din slavona, datorita apelor care parca se intuneca atunci cand ploua. REPLICA este o publicatie, intai de toate, a locuitorilor judetului Hunedoara, asa ca e lesne de inteles de ce am ales sa incheiem cu “Cerna ardeleana” mini-seria de reportaje in care am dorit sa va descriem locurile din care izvorasc raurile pe care multi dintre noi le vedem in fiecare zi.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5254 utilizatori., 2 comentarii

Opinii:: Rosia Montana, o treaba romaneasca

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

“Boala lunga, moarte sigura”, zice o vorba din popor. Angoasa in care a tot fost lasata initiativa de la Rosia Montana are deja o “varsta” mai mare de un deceniu, timp in care noi, cei care suntem ceva mai departe de zona respectiva, nu am aflat decat lucrurile pe care le stiam de la bun inceput: acolo se duce un adevarat razboi psihologic intre localnicii care nu vor explozii si cianuri (ramasi mai putini cu fiecare an care a trecut) si cei care doar de pe urma mineritului pot sa traiasca.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4690 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Cimpoierii din Transilvania, la Brasov

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Mircea Goian

La sfarsitul saptamani trecute a avut loc “Ultimul Turnir”. Am participat la acest eveniment cu Cimpoierii din Transilvania. Manifestarea a avut doua locatii, la Feldioara si la Brasov. Doua locuri incarcate de istorie, marcate de venirea Cavalerilor Teutoni.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4628 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: Hunedoara Plaza se vede deja pe Google Maps

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Adrian Salagean

Potrivit anunturilor oficiale facute de firma, Grupul Plaza Centers, unul din cei mai importanti dezvoltatori de centre comerciale din centrul si estul Europei, isi propune ca din 2012 sa reia proiectele dezvoltate in Romania si care, din cauza crizei, au fost suspendate.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5132 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: Saptamana economica

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Adrian Salagean

EDUCATIE FINANCIARA
MasterCard deruleaza un program de educatie financiara prin intermediul caruia cei interesati pot afla, in mod gratuit, informatii despre cum sa isi gestioneze in mod eficient bugetele, cum sa realizeze planificari financiare sau sa realizeze tranzactii in siguranta in mediul online. Programul EduCard, care poate fi accesat de pe site-ul MasterCard, ofera si multe alte informatii utile despre credite sau detalii despre cum se poate economisi cat mai usor o anumita suma de bani.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4701 utilizatori., Scrie un comentariu

Devoratorul de gazete:: Rasu' lumii

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Chioru’ Corectoru’

Iata ca a venit si toamna “peste noi”. Nici bine n-au venit redactorii hunedoreni din concediu, ca au si inceput sa se gandeasca la “apropiatele” sarbatori de iarna. Va spun eu, in tara asta niciun anotimp nu-i propice productivitatii!

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4722 utilizatori., Scrie un comentariu

Retrospectiva:: Saptamana in presa locala

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011

Vineri, 2 septembrie 2011
Arhitectul Eugen Ilisiu: „In fiecare an imi propun sa castig 100.000 de lei”

Monna Voinescu, Ziarul Hunedoreanului
Un sfert dintre blocurile Devei sunt proiectate de el. In 43 de ani de arhitectura a facut de toate – magazine, apartamente, case, biserici, statii PECO, pensiuni. Telecabina de pe Dealul Cetatii e tot opera lui. De doua decenii, are propria afacere. In fiecare an isi propune un profit - tinta – 100.000 de lei. Pana acum, i-au iesit socotelile. Anul acesta insa nu spera la mai mult de 80.000 de lei. Criza se simte si in constructii.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4791 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Cum sondam apa?

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Indiferent ca pescuim pe balta sau pe rau, la peste mare sau la peste mic, la rubeziana, varga sau sheffield, inaintea inceperii oricarei partide de pescuit este absolut obligatoriu sa verificam adancimea apei, operatiune ce poarta numele de sondare a apei. Pentru a afla cu exactitate informatii despre structura fundului apei, in zona in care vrem sa pescuim, vom folosi sonde speciale, care, vom afla in cele ce urmeaza, sunt de mai multe tipuri.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5082 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Info Pescar

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Romania, vicecampioana mondiala la spinning din barca
Lotul Romaniei s-a clasat pe locul doi pe natiuni in cadrul Jocurilor Olimpice de Pescuit din Italia 2011, la disciplina spinning din barca. De asemenea, echipa formata din Laurentiu Andronic si Ion Dumitru Paco a castigat titlul de vicecampioana mondiala la echipe. Lotul, format din Laurentiu Andronic, Ion Dumitru Paco, Doru Somesan, Horia Vlasin, Ovidiu Bradatan si capitanul Lucian Gyorg Constantin, a reusit sa-si adapteze tactica pe raul Po, in ciuda dificultatii acestuia. Dovada ca au revenit dupa o prima zi de concurs in care s-au situat pe locul 4.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4715 utilizatori., Scrie un comentariu

Sport:: FC Hunedoara a avut noroc

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Ion Badin

FC Hunedoara ramane neinvinsa dupa primele trei meciuri din actualul campionat, dar jocul etalat de elevii “ingamfatului” antrenor Erik Lincar este departe de ceea ce isi doresc iubitorii fotbalului de pe malul Cernei. De aceea si numarul in continuare scazut al spectatorilor care vin pe arena “Michael Klein” sa-si vada favoritii. Jucatori care, fie vorba intre noi, au poposit la Hunedoara de prin toate colturile tarii, pe diferite filiere, incercand sa castige o “paine” si, eventual, sa-si faca un nume in fotbalul de performanta. Ca vor reusi unii dintre ei sa-i pacaleasca pe cei care dau banii este o problema, dar, cu siguranta, multi dintre ei nu vor reusi sa insele fotbalul adevarat. Dupa egalul chinuit din prima etapa, 1-1 cu ACS Recas, a urmat o victorie “subtire” la echipa secunda a Timisoarei (n.r. 1-0), banatenii aliniind o echipa extrem de tanara, cu juniori, unii dintre ei cu varste fragede, 16-17 ani.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 8900 utilizatori., Scrie un comentariu

Sport:: Nicio sansa

Nr. 457:: 8 - 14 septembrie 2011::Scris de Ion Badin

Dupa esecul din etapa trecuta de pe propriul teren cu nou promovata Chindia Tirgoviste, era greu de crezut ca Muresul Deva va reusi sa dea lovitura sub “Cetate” in fata fostei divizionare din liga lui “Mitica”, Gloria Bistrita, retrogradata alaturi de Poli Timisoara, la “masa verde”. Insotita la Deva de “tata” Jean, asa cum i se mai spune celui mai cunoscut presedinte de club de fotbal din Romania, venerabilul Jean Padureanu, dar si cu Nae Manea pe banca tehnica, Gloria a facut “instructie” cu elevii lui Constantin Olariu, nelasand niciun moment impresia ca au un meci care le-ar putea crea oarecare probleme.

08-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 8799 utilizatori., Scrie un comentariu