Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

Arhiva din: 2011, week 37

Reportaj:: Oamenii care alunga raul cu vorbe mestesugite

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Doua sate mici dintre niste munti “pitici” ai judetului Hunedoara mai ascund si astazi tainele descantecelor din strabuni. Nimeni nu a reusit pana acum sa le afle pe toate pentru ca si acum, cei care stiu descantecele nu le prea spun strainilor. Se tem ca divulgarea secretului anuleaza puterea descantecului. Pentru dureri si stari de rau unii mai apeleaza la medicamente, dar cand nu le au la indemana, ultimul medicament din casa este, de fapt, descantecul.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 8819 utilizatori., Scrie un comentariu

Saptamana nebuna:: Pamflet

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011

Materialele prezentate au caracter de pamflet si trebuie tratate ca atare.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 8357 utilizatori., Scrie un comentariu

Reportaj:: Dac Fest a creat o Romanie a dacilor neinvinsi

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Laura Oana

“Dacia! Libera!” izbucneste strigatul de lupta al dacilor, iar indemnul pornit barbateste strabate campul acoperit cu lesuri, catre crestele care adapostesc cetatile din Muntii Orastiei. Isi vestesc victoria obtinuta cu sange, prin foc si prin ascutisul gladius-urilor, sabii care au taiat granitele celui mai mare imperiu al lumii. Ecoul strigatului lor inca se aude purtat in inimile celor stransi, “Sub semnului lupului”, la Dac Fest, sa-si sarbatoreasca stramosii si zestrea, intr-un loc in care kitsch-ul si plasticul secolului XXl nu incap nicicum. Este o Romanie care pune umarul, stie care-i este locul si nu se injura pe sine.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 10799 utilizatori., 6 comentarii

Administratie:: Primariile ajung greu la banii pentru reabilitare termica

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Doar cateva zeci de blocuri din cele peste 2.000 de astfel de imobile din judetul Hunedoara au fost reabilitate termic. Proprietarii vor plati si in acest an facturi consistente pentru incalzire, iar o parte a caldurii se va pierde prin pereti si pe la ferestre. In majoritatea localitatilor hunedorene, pana acum, nicio asociatie de proprietari nu a primit bani de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) sau de la autoritatile locale. Mai putin de doua procente din numarul total de blocuri din judet au fost izolate termic, cu sprijin de la Minister. Cele mai multe reabilitari fost facute, insa, pe cheltuiala locatarilor.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7944 utilizatori., Scrie un comentariu

Economic:: Fermieri prea multi pentru bani prea putini

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Dupa ce numarul fermierilor hunedoreni care au depus cereri pentru a primi 1.500 de euro, anual, de la stat a crescut cu 30 la suta, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a anulat cea de-a doua sesiune de depunere de proiecte pentru masura 141, care ar fi trebuit sa aiba loc in luna octombrie. Astfel, termenul limita de depunere a dosarelor pentru urmatoarea sesiune a programului “Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta” a fost amanat pana in 2012.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 11888 utilizatori., Scrie un comentariu

Economic:: Peste 11.000 de firme hunedorene pot scapa de penalitati

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) a judetului Hunedoara anunta ca societatilor care vor plati datoriile restante la data de 31 august pana in ultima zi a acestui an, li se vor sterge penalitatile de intarziere aferente acestor sume. Si administratorii care vor plati cu o intarziere de sase luni fata de primul termen obligatiile fiscale restante la data de 31 august, si anume pana in data de 30 iunie 2010, vor beneficia de facilitati. In acest caz, ei vor avea parte de reducerea cu 50% a penalitatilor, in cazul achitarii „principalului” si dobanzii aferente.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 11992 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Alt an scolar, acelasi container in loc de scoala

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

10 copii dintr-un sat hunedorean vor fi nevoiti sa invete carte, inca un an, intr-un container. Localitatea nu mai are o scoala obisnuita functionala inca din 1995 si, se pare, nici nu va avea pana cel putin in 2013. Primarul anunta construirea unei scoli noi, cu incepre din aceasta toamna.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7717 utilizatori., Scrie un comentariu

Opinii:: A fi indiferent. Prezent, persoana intai, plural

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Intamplator, citesc intr-un ziar ca un baietel de sase ani, dintr-un sat botosanean, nu poate sa mearga si nu vede aproape deloc. Are nervul optic atrofiat, asa ca lumea lui e o masa incalcita de intuneric si umbre. Familia ii e atat de saraca, incat, asemenea unui sir lung de familii nevoiase din Romania, traieste din alocatiile celor patru copii. Nu e de mirare ca micutul sufera si de rahitism. E doar un caz printre alte zeci de mii. Deunazi am vazut la televizor o alta familie, de data aceasta din Delta, dispusa sa isi vanda pruncii ca pe niste saci de cartofi.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7747 utilizatori., 2 comentarii

Coltul cultural:: Totesti, in ochi lumii

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Mircea Goian

Zilele trecute, a fost sarbatoare la Totesti. Lume multa, oameni ai locului, artisti, politicieni si echipa emisiunii “In ochii lumii”. Locatia aleasa pentru filmare a fost curtea Caminului Cultural din Totesti, inconjurati de pasuni si pomi fructiferi. Pentru prima data, la filmari au participat majoritatea oamenilor din comuna, fiind interesati sa fie prezenti in emisiunea de promovare a comunei lor.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 8007 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: Izolarea locuintei va poate scuti de impozit

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Adrian Salagean

Modificarile legislative ale Codului Fiscal si Codului de procedura fiscala aduc anumite facilitati in domeniul achitarii taxelor si impozitelor locale. Printre acestea se numara si acordarea de competente primariilor, de a hotari scutiri de la plata impozitelor pentru cladirile reabilitate termic si arhitectural.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7666 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: Saptamana economica

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Adrian Salagean

ALERTA
Gradul mare de indatorare a populatiei si-a temperat ritmul de crestere anul trecut si in primele luni ale acestui an, ramanand insa la un nivel ce reclama monitorizare atenta si, eventual, masuri suplimentare de remediere, potrivit BNR. Datele bancii centrale arata ca, la jumatatea acestui an, numarul persoanelor cu credite la banci sau IFN era de circa 4,2 milioane de persoane, adica aproximativ 43 la suta din populatia activa a Romaniei.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7809 utilizatori., Scrie un comentariu

Devoratorul de gazete:: Rasu' lumii

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Chioru’ Corectoru’

Titluri stupide: avem. Virgule puse gresit: avem. A inceput scoala si poate ca ar fi bine sa mearga si unii dintre ziaristii hunedoreni la cursuri...

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7746 utilizatori., Scrie un comentariu

Retrospectiva:: Saptamana in presa locala

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011

Marti, 13 septembrie 2011
Lectiile de matematica se muta pe Internet

Alina Mihut, CityNews.ro
Meditatiile clasice sunt concurate de aparitia site-urilor care ofera lectii prin materiale multimedia atat gratuit, cat si contra cost. Un grup de profesori de matematica au lansat un site cu accces contra cost, dupa modelul american de invatare. Acestia isi propun sa urmeze programa scolara a claselor V-XII, prin prezentarea a circa 1.000 de lectii de matematica explicate in video-uri. Majoritatea profesorilor de matematica ce se vor ocupa de lectiile online sunt din Bucuresti, dar unii provin si din alte regiuni ale tarii si isi propun sa prezinte materia prin materiale video, la care accesul are loc contra cost. “Vom lucra ca orice profesor de matematica pentru clasele V-XII, doar ca prin materiale video.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7687 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Info Pescar

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Reclamatie solutionata
Mai multi pescari s-au plans conducerii APS Hunedoara de faptul ca anumite firme de paza le interzice sa pescuiasca in centrul vechi al municipiului, pe raul Cerna, in zona barajului si a bazinelor de sub baraj, detinute de SC. Dolomita Zlasti si folosite in scop industrial. In urma unei anchete a inspectorului piscicol delegat de ANPA dar si a reprezentantilor Directiei Apele Romane, s-a ajuns la concluzia ca proprietarul acelor bunuri nu are concesionat luciul de apa aferent si prin urmare masura interzicerii pescuitului in zona Mendi, a municipiului Hunedoara, este abuziva. Rezultatul discutiilor purtate a dus la rezolvarea pe cale amiabila a conflictului aparut iar pescarii pot pescui in continuare pe tronsonul amintit, in limita reglementarilor legale.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7608 utilizatori., Scrie un comentariu

Sport:: Salvati de Jiul

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Ion Badin

Erau vremuri cand cronicarii de sport din judetul Hunedoara nu stiau carei echipa de fotbal sa-i acorde prioritate. Ne puteam lauda pe atunci cu vreo doua divizionare “A”, 4-5 de “B” si cine stie cate de “C”. Si cum in viata orice este trecator, acelasi lucru s-a petrecut si cu fotbalul hunedorean.

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 11828 utilizatori., Scrie un comentariu

Sport:: Si dumneata, domnule Marius Stan?!

Nr. 458:: 15 - 21 septembrie 2011::Scris de Nicolae Stanciu

...Si tu, Dorinele?!...Ma dor intrebarile, mirarea, uimirea pe care le incerc sub povara acestui 0-4 “intamplat” la Galati! Povara ce o resimt aproape personal, ca fiind infrangerea mea in fata impresiei, credintei ca acolo, in dunga Dunarii, atat de draga irepetabilului Fanus Neagu, acolo s-ar fi ridicat, cu un cap mai sus de cloaca fotbalului autohton, o insula de seriozitate, chiar demnitate si moralitate, de care avem atata nevoie... Nu numai in fotbal, din pacate...

15-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 11557 utilizatori., Scrie un comentariu