Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

Arhiva din: 2011, week 38

Realitatea Hunedoreana:: Agricultura hunedoreana isi traieste ultimele zile

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Laura Oana

Gospodaria taraneasca traditionala nu are nicio sansa in fata tavalugului economiei de piata - este un lucru pe care l-au demonstrat din plin cele doua decenii de „experienta” capitalista. „Nu mai merge cu agricultura bunicii”, atrag atentia mereu guvernantii, uitand mereu sa puna in practica strategii de folos fermierilor. Pentru multi, pamantul atat de ravnit in 1990 este astazi blestemat. Parasit, uitat, faramitat de seceta sau infundat de inundatii, pamantul e mai mult o povara pentru taranii prea batrani pentru a mai pune umarul la modernizarea agriculturii.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5205 utilizatori., Scrie un comentariu

Saptamana nebuna:: Pamflet

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011

Materialele prezentate au caracter de pamflet si trebuie tratate ca atare.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5045 utilizatori., 1 comentariu

Reportaj:: “Moda” culinara a Hunedoarei, de-a lungul veacurilor

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Laura Oana

Traim intr-o lume unde visul multora este de a fi “in tendinte” – milioane de oameni se imbraca si se incalta trendy”, o lume unde pana si cei “revoltati” fac parte dintr-un grup “la moda”. Originalitatea e tot mai greu de gasit. Nimic nou sub soare, spun istoricii, care arata ca, de mii de ani, moda dicteaza pana si retetele din bucatarii, doar ca acum “food snobism” s-a extins de la “elite” catre mase tot mai numeroase.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5056 utilizatori., Scrie un comentariu

Reportaj:: Doi hunedoreni au descoperit zeci de pesteri in Creta

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Mihaela si Adrian Sopincean au calatorit 4.400 de kilometri, campand timp de doua saptamani intr-un munte cretan unde nu ploua din aprilie si pana in octombrie. Au suportat cand arsite dogoritoare de pana la 45 de grade Celsius, cand temperaturi de numai cateva grade peste zero, in miez de vara, insotite de vanturi aspre. Au indurat lipsa acuta a apei, trei oameni folosind pentru spalat numai doi litri de apa, timp de doua zile. Au coborat sub pamant, derocand firide cat capul unui copil, tarandu-si trupurile obosite prin galerii inguste, au urcat si au coborat din nou. Totul, de dragul “nebuniei” care “le-a luat mintile” in tinerete: pasiunea pentru speologie.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5270 utilizatori., 2 comentarii

Reportaj:: Internetul fara fir a ajuns in varf de munte

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

O comuna hunedoreana se poate lauda ca tine pasul cu dezvoltarea tehnologiei. In Lelese functioneaza deja de doi ani Internetul prin fir, de un an exista si acces wireless la Internet, de cateva luni oricare sat are un sistem de supraveghere “big – brother”, iar peste cateva saptamani resedinta comunei va avea o retea de apa complet automatizata, coordonata de un calculator ce va putea fi comandat si de pe un iPhone.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5108 utilizatori., 1 comentariu

Special:: Studentii parasesc “cuibul” Hunedoara

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Doriana Matei

“Ai prins camin?”, “Cu cine stai in chirie?”, “Va plange maica-ta dupa tine?” - sunt trei dintre cele mai frecvente intrebari pe care le aud tinerii proaspat deveniti studenti, care, in scurt timp, isi vor parasi cuiburile, pentru a studia in marile centre universitare din tara. De asta-vara, de cand au inceput examenele, se afla in centrul atentiei, iar acum, inaintea marelui pas, cel al inceperii facultatii, emotiile lor sunt dublate de emotiile tuturor apropiatilor care ii asalteaza cu intrebari, urari si indicatii. In fiecare an, Hunedoara se dovedeste prea mica pentru visele tinerilor sai, iar acest lucru este evident pe final de fiecare septembrie.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5082 utilizatori., 1 comentariu

Social:: Hunedoara intra in curatenie generala

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Aproape 6.000 de voluntari sunt asteptati sambata, 24 septembrie, la cea mai mare actiune de curatare de gunoaie a zonelor verzi din judetul Hunedoara, proiectul intitulat „Let’s do it, Romania!”. Numarul estimat al voluntarilor va fi anul acesta aproape dublu, comparativ cu anul trecut. Acestia vor avea de curatat 75 de mormane de gunoi depistate de voluntari si alte 40 de zone semnalate de autoritati.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9038 utilizatori., Scrie un comentariu

Social:: Scolile devin fortarete

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Incepand din aceasta saptamana, cei aproximativ 70.000 de elevi hunedoreni nu mai au voie sa paraseasca incintele cladirilor in care invata, decat dupa terminarea programului. Seful Inspectoratului Scolar al Judetului Hunedoara (ISJ), Alexandru Lautaru, spune ca, printr-o nota de parcurs, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a cerut diminuarea numarului de absente, ca prioritate de gradul zero pentru invatamantul romanesc. Inspectoratele din fiecare judet au dreptul sa decida masurile necesare pentru atingerea acestui obiectiv. ISJ Hunedoara merge pe varianta restrictionarii accesului in scoli.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 9246 utilizatori., 1 comentariu

Opinii:: O tara prea indepartata: Statele Unite ale Europei

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Adrian Salagean

Cel putin financiar, “unitatea in diversitate” a Uniunii Europene se dizolva. UE, asa cum o cunoastem noi astazi, nu mai este suficienta pentru mantuirea ei economica. Este nevoie de Statele Unite ale Europei. Cum s-a ajuns aici va fi dezbatut poate ani de zile de acum inainte pe toate canalele media. Trecutul insa nu este acum important. Viitorul pare sa nu sune bine.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4655 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Bacia, în ochii lumii

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Mircea Goian

Filmarea emisiunii „In ochii lumii” a avut loc in preajma desfasurarii manifestarii „Baltata Romaneasca”, emblema declarata si consacrata a comunei Bacia. Primarul a invitat lume multa, interesanta si interesata sa contribuie la promovarea comunitatii, demonstrand ca stie sa stranga in jurul lui oameni de calitate. Dupa cum a declarat, a vrut sa arate lumii un numar mai mare de oameni in varsta, avand un sincer respect pentru cei cu experienta de viata si contand ca ei pot spune cum a evoluat viata in comuna.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5171 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: Oare chinezilor le place turcana romaneasca?

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Adrian Salagean

De natura raspunsului la aceasta intrebare depinde succesul “transhumantei” crescatorilor de animale hunedoreni dinspre pierderi spre afaceri mai profitabile. Practic, chinezii ar putea resuscita oieritul hunedorean. Problema colaborarii economice se pune la nivel macro, de maniera ca toata productia de lana si piele de animal a judetului Hunedoara sa fie cumparata de operatorii economici chinezi.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4756 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: Saptamana economica

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Adrian Salagean

BURSA JOBURI
Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Hunedoara organizeaza vineri, 23 septembrie 2011, Bursa locurilor de munca pentru absolventi. Actiunea se va desfasura in reteaua teritoriala a agentiei, respectiv in Deva, Simeria, Hunedoara, Orastie, Calan, Hateg, Petrosani, Lupeni, Vulcan si Brad, intre orele 9:00 si13:00.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7848 utilizatori., Scrie un comentariu

Devoratorul de gazete:: Rasu' lumii

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Chioru’ Corectoru’

Toamna se numara bobocii. Si greselile. Si se pun muraturile. Dintre toate astea, ziaristii “nostri” nu s-au ocupat decat cu facutul de greseli. Pai nu?!

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7730 utilizatori., Scrie un comentariu

Retrospectiva:: Saptamana in presa locala

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011

Vineri, 16 septembrie 2011
Absentele elevilor, monitorizate pe Internet

Carmen Cosman, Mesagerul Hunedorean
Absentele elevilor, pe discipline, vor fi contabilizate pe Internet, dupa ce Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Hunedoara a creat un cont special in acest sens. Fiecare unitate scolara din judetul Hunedoara are obligativitatea de a monitoriza zilnic absentele si nu oricum, ci pe Internet, pe Google Docs. “Avem un cont unde se vor centraliza zilnic absentele. Fiecare unitate scolara va completa o situatie privind absentele, atat pe discipline, cat si per total si, in functie de acest lucru, vom trage concluziile”, a declarat Alexandru Lautaru, inspectorul scolar general.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7983 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Info Pescar

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Bogdan Leu

“Cupa Prieteniei” la retur
La initiativa APS HD, in primavara, a avut loc pe balta Ben o prima etapa dintr-un turneu de pescuit stationar ce a avut ca protagoniste doua echipe din Romania (APS HD si APS Crisius Oradea) si una din Ungaria (echipa Triana), fiecare cu cate patru pescari. La finalul celor doua manse, castigatorul turului acestei intreceri a fost desemnat Costache Lucescu, apartinand APS Hunedoara, cu 29,100 kg, urmat in clasament de Szilvasi Szilard – Triana K.F.E.SZ – cu 30,400 kg si de Bela Gabriel – APS Aqua Crisius cu 29,200 kg.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 7773 utilizatori., Scrie un comentariu

Sport:: Resuscitati dupa trei esecuri

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Ion Badin

Dupa ce au incasat trei batai consecutive, din care doua chiar pe propriul teren, fara sa inscrie niciun gol, in schimb primind nu mai putin de opt, era greu de crezut ca Muresul Deva va reusi sa-si revina, mai ales ca jocul etalat nu prea prevestea ceva pozitiv. A fost insa sa fie acest meci de sambata de sub “Cetate”, in care elevii lui Costica Olaroiu si-au depasit conditia, reusind a doua victorie stagionala si, totodata, prima in propriul fief din actualul campionat. O victorie datatoare de sperante, chiar daca ele sunt unele mici, ca lucrurile se mai pot indrepta.

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 11943 utilizatori., Scrie un comentariu

Sport:: Piturca a luat din nou potul

Nr. 459:: 22 - 28 septembrie 2011::Scris de Nicolae Stanciu

Haideti, dragi cititori, sa vedem iarasi ce si cum mai e cu fotbalul asta al nostru. Ne-am miscat bine, cu talent, in jargonul gazonului, in primele meciuri europene. Mai putin Otelul, care s-a speriat de sansa unui egal la Basel; poate era inca apasata de rusinea cu clujenii din Gruia, poate...

22-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 11580 utilizatori., Scrie un comentariu