Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

Arhiva din: 2011, week 39

Reportaj:: Transalpina, soseaua dintre nori

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Drumul dintre Novaci (judetul Gorj) si Saliste (judetul Sibiu) (plus ramificatia spre Sebes - judetul Alba), numit in acte DN 67 C are toate sansele sa fie declarat cel mai frumos din Romania. Pentru ca urca pana la peste 2000 de metri altitudine, pentru ca ofera, in mai multe puncte ale sale, privelisti ce te lasa mut de uimire, pentru ca, in mersul masinii, peisajul se schimba si devine mai frumos cu aproape fiecare curba in parte, iar lista argumentelor ar putea continua. In plus, e la doi pasi de judetul Hunedoara.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6193 utilizatori., 2 comentarii

Saptamana nebuna:: Pamflet

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011

Materialele prezentate au caracter de pamflet si trebuie tratate ca atare.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4873 utilizatori., Scrie un comentariu

Ancheta:: Interesele ataca Retezatul mai rau ca o molima

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Laura Oana

Statul isi devasteaza singur proprietatile, iar silvicultorii distrug padurea! Este concluzia la care au ajuns mai multi specialisti in domeniu, dupa ce au vazut cu ochii lor ce se intampla in Parcul National Retezat. De cativa ani, mii de metri cubi de arbori verzi s-au prabusit sub drujbe. Un macel facut sub ochii si cu ingaduinta autoritatilor, care inghit cu bunavointa suspecta explicatia padurarilor care dau vina pe un gandac ce ar fi atacat molizii. De cealalta parte, specialistii care nu lucreaza in sistem ii contrazic pe silvicultori si ii acuza de jaf: gandacul ar fi aparut tocmai din cauza modului primitiv in care este exploatata padurea din cel mai vestit parc national al tarii. Si, in timp ce muncitorii rad padurea, autoritatile intorc capul.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4958 utilizatori., 1 comentariu

Reportaj:: Nopcsa: savanti, haiduci, politicieni si fotografi

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Laura Oana

Nopcsa: un nume care ascunde istoria unei familii care a avut din toate – cultura si aventura, cavaleri si prefecti, savanti de renume si directori la Opera, alaturi de spioni si chiar un haiduc. “Fata Neagra” era atat de vestit incat cel mai mare scriitor maghiar i-a dedicat un intreg roman. Un veac mai incolo, un descendent al sau se dovedeste un om de stiinta care revolutioneaza studiul dinozaurilor. O familie fascinanta, careia istoricii nu i-au dezlegat inca toate misterele...

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5664 utilizatori., Scrie un comentariu

Reportaj:: Misionarul alfabetului din satul imprastiat pe munti

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Dupa mai bine de trei decenii de dascalie, un invatator a ales sa-si petreaca ultimii ani din cariera in Federi, un sat semi-izolat al judetului Hunedoara. Putea sa mearga oriunde in judet, dar a ales mai mult cu inima, surprinzandu-si mai toti colegii si incalcand “regula” conform careia posturile de invatator din satele de munte sunt doar pentru tinerii debutanti sau pentru cei cu familii in localitatile respective.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5128 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Situatie incomoda: mai multe dosare, mai putini judecatori

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Doua judecatorii hunedorene, cea de la Brad si cea de la Orastie, functioneaza cu numai jumatate din personalul necesar. In toata tara mai sunt numai trei astfel de cazuri: judecatoriile din Novaci, Murgeni si Moldova Noua. Pe de alta parte, desi nu are nici ea schema de posturi complet ocupata, judecatoria din municipiul Hunedoara este printre primele din tara la capitolul cauze solutionate, cu o rata de 80 la suta.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5265 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Moda “Big Brother” prinde in tot judetul

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Edilii din aproape toate orasele si municipiile hunedorene au demarat deja lucrari de instalare sau intentioneaza ca, in viitorul apropiat, sa monteze in localitatile pe care le conduc camere de luat vederi. Primarii spun ca sistemele de supraveghere video vor aduce mai multa siguranta si vor contribui la scaderea incidentelor in trafic. Pe de alta parte, unii dintre hunedoreni sustin ca noul sistem nu este decat o noua metoda de monitorizare si control, abuziva, care depaseste lumea lui Orwell, supravegheata de “fratele cel mare”.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5102 utilizatori., Scrie un comentariu

Opinii:: Hunedoara, ca periferie a provinciei

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

“De unde zisasi ca esti, dragutule? Aaaaa, esti dan Hunedoara?! Da’ pa unde vine aia? E aia cu minerii?!”. Cam asa esti abordat la o prima intrevedere cu cineva (aproape oricine) in Bucuresti. Trecem peste faptul ca Bucurestiul nu are nici macar un secol implinit de cand a inceput sa joace rol de “magnet” social pentru intreaga Romanie. Conteaza ce se intampla acum, nu? Ca doar traim in prezent!

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4949 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Omagiu lui Stefan Ruha

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Mircea Goian

In aceasta toamna, maestrul Stefan Ruha ar fi implinit optzeci de ani. Din nefericire, el a plecat dintre noi in urma cu sapte ani si am ramas de atunci doar cu amintirile frumoase prilejuite de concertele pe care le-a sustinut la Hunedoara zeci de ani la rand. Ieri, la Biserica Romano-Catolica “Sfantul Petru” din Cluj Napoca a avut loc slujba de comemorare si pentru ca la un moment dat maestrul era considerat un prieten al melomanilor hunedoreni, imi fac datoria de suflet sa aduc un omagiu artei sale.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5593 utilizatori., 2 comentarii

Showroom economic:: Toma Coconea invata sa faca profit din zbor

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Adrian Salagean

Fara nicio exagerare, Toma Coconea este o vedeta de nivel mondial in lumea sportului extrem. Hunedoreanul detine titlul de vicecampion mondial la “Red Bull X-Alps”, o competitie internationala care combina mai multe discipline sportive, un fel de “tetratlon” extrem in care alpinismul, alergarea si zborul cu parapanta sunt alternate intr-o cursa infernala contra-cronometru.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4900 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: Saptamana economica

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Adrian Salagean

GAZ SCUMPIT
Pretul gazelor naturale pentru consumatorii industriali va creste, de la 1 octombrie, cu 8 la suta, iar cel platit de populatie si producatorii de energie termica ramane la nivelul actual, a anuntat Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE). Modificarea este motivata de cresterea pretului gazului din import, de la 460 dolari pentru 1.000 de metri cubi, la 495 dolari in prezent.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4957 utilizatori., Scrie un comentariu

Devoratorul de gazete:: Rasu' lumii

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Chioru’ Corectoru’

“Baut bine, a pornit la plimbare cu masina” este titlul unei stiri de pe CityNews, semnata de Carmen Cosman. “Beat manga s-a urcat la volan”, zice ziarista, “dar, din fericire nu a apucat sa accidenteze pe nimeni, pentru ca politistii hunedoreni l-au oprit din cursa lui nebuna pe strazi”.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5098 utilizatori., Scrie un comentariu

Retrospectiva:: Saptamana in presa locala

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011

Luni, 26 septembrie 2011
Fabrica de sortare a deseurilor la Orastie
Mesagerul Hunedorean

Compania Green Waste Management (GWM), specializata in sortarea si reciclarea deseurilor nepericuloase, atat domestice, cat si comerciale, va finaliza, in aceasta luna, lucrarile de constructie a fabricii de sortare a deseurilor din Orastie. Fabrica este cea mai mare investitie cu profil ecologic din zona, in valoare de aproximativ 4 milioane de euro si va asigura 125 de noi locuri de munca. Suprafata totala a terenului pe care se desfasoara activitatea fabricii si activitatea logistica este de 23.500 mp.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5052 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Pe balta la Romos

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Demult auzisem despre crapii de la Romos, insa pana acum doua saptamani nu avusesem ocazia sa pescuiesc pe aceasta balta. Auzisem fel de fel de povesti, ba ca se prinde babusca si caras la stationar, ba ca balta este plina de vegetatie, astfel incat iti este foarte dificil sa pescuiesti, ba ca aici se prind capturi capitale. In sfarsit, m-am vazut imbarcat in masina intr-o dimineata de duminica avand ca destinatie Romosul.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6127 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Cupa Adi Seb Pescom editia a XVI-a

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Ca in fiecare an, traditionala Cupa Adi Seb Pescom organizata de hunedoreanul Adi Sebesten este un regal pescaresc, cu participanti cu valoare, peste mult si o organizare impecabila. Asa s-a derulat si cea de-a XVI-a editie, pe o locatie foarte indragita de catre pescari – balta Ben. Si in acest an, 20 de pescari au participat la competitie, in doua manse a cate cinci ore pe patru sectoare dispuse pe balta Ben.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5073 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar::

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Concursuri in Ungaria
Vecinii nostri maghiari pregatesc in aceasta toamna trei mari competitii interesante de stationar pe celebra pista Matyer-Szeged. Este vorba despre cupa memoriala Maros Mix Mahor – Oravecz Istvan, care va avea loc pe 2 octombrie, fiind perceputa o taxa de participare de 5.000 de forinti (circa 80 de lei) pentru fiecare concurent.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4789 utilizatori., Scrie un comentariu

Sport:: O infrangere cat o demitere

Nr. 460:: 29 septembrie - 5 octombrie 2011::Scris de Ion Badin

Daca in campionatul trecut Suvagau era demis de la FC Hunedoara dupa zece etape, fara sa cunoasca insa esecul, iata ca istoria se repeta si in acest campionat, cu alti actori. Doar sase etape a rezistat pe banca tehnica “ingamfatul” Erik Lincar. Dupa infrangerea de vineri de pe propriul teren, acesta a fost demis de principalul finantator al gruparii de pe Cerna, Silvan Toma.

29-09-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 8909 utilizatori., Scrie un comentariu