Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

Arhiva din: 2011, week 40

Special:: O “bunica tanara” a reusit sa ia Bacalaureatul la 45 de ani si vrea sa mearga la facultate. Femeia de serviciu, mai silitoare decat absolventii de liceu

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Are 45 de ani si sta emotionata si cuminte ca o scolarita in prima zi de scoala in bancuta uneia dintre clasele pe care le curata in fiecare zi. Imbracata cu un halat albastru cu doua dungi albe care coboara oblic, Maria Florea framanta in palme un obiect imaginar. Un creion ori un stilou, poate. De 15 ani este ingrijitor la Colegiul National de Informatica „Traian Lalescu” din Hunedoara. Femeie de serviciu, cum se spunea candva. Acum, insa, Maria Florea a demonstrat tuturor ca viata nu se reduce la conventii sociale si limite, iar varsta nu inseamna, de fapt, nimic.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6587 utilizatori., Scrie un comentariu

Saptamana nebuna:: Pamflet

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011

Materialele prezentate au caracter de pamflet si trebuie tratate ca atare.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4891 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: DN 66, reabilitat cu viteza de 8 kilometri pe an

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Reabilitarea portiunii DN 66 dintre Petrosani si Simeria, lunga de 80 de kilometri, are toate sansele sa devina una dintre cele mai lungi lucrari de gen din Romania. Drumul a fost construit de comunisti in sase ani (1962 – 1968). Guvernelor care s-au succedat din 2002 incoace le-a luat aproape 10 ani sa-l reabiliteze. Din cele trei mari tronsoane de lucru, unul singur va fi receptionat pana la finele acestui an. Celelalte doua portiuni vor fi reabilitate in intregime abia la anul.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4521 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: Ai masina? Nu mai ai ajutor de incalzire

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Odata cu primele zile ale lunii octombrie, primariile au deschis „sezonul” la depunerea cererilor pentru ajutoarele de incalzire. Anul acesta, insa, prevederile sunt ceva mai restrictive. Utilajele agricole, autoturismele sau depozitele bancare ar putea sa scoata sute de familii hunedorene de pe listele asistatilor sociali sezonieri. Autoritatile spera ca, in acest fel, sa scape de o parte dintre profitorii sistemului si sa faca si ceva economii, in timp ce oamenii de rand se plang ca traiesc demult sub pragul saraciei si se tem ca vor iesi si mai bolnavi din iarna viitoare.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4407 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: Bancile au bani de dat doar pentru primariile bogate

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Pentru a derula proiectele de care comunitatile au nevoie, primariile hunedorene incearca sa compenseze lipsa banilor de la bugetele locale prin imprumuturi bancare. Astfel, primariile celor mai mari orase ale judetului, Hunedoara si Deva, au contractat deja imprumuturi care au urcat gradul de indatorare al administratiilor locale la peste 20 de procente. In schimb, in mediul rural, primarii fie s-au ferit sa acceseze credite de frica dobanzilor, fie au incercat sa obtina bani cu imprumut de la banci, dar au fost refuzati.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4450 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: Picatii de la Bac ridica mult rata somajului

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Rezultatele slabe obtinute de elevii hunedoreni la Bacalaureat in cele doua sesiuni ale anului 2011 au crescut considerabil numarul somerilor. Astfel, daca la sfarsitul saptamanii trecute Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Hunedoara (AJOFM) inregistra 1384 de someri, absolventi de studii medii si invatamant superior, anul trecut in aceeasi perioada cifra era de numai 450 de tineri fara un serviciu. Pe de alta parte, sunt si tineri care au mizat pe rezultate bune in cea de-a doua sesiune de Bacalaureat si au pierdut indemnizatiile de somaj, pentru ca nu si-au depus dosarele la timp.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4375 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Seceta a parjolit culturile din Hunedoara

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Laura Oana

Este seceta de crapa pamantul! Lipsa ploilor in ultimele doua luni a afectat serios cursurile de apa, culturile agricole, terenurile si pasunile. Atat de grav incat si specialistii sunt ingrijorati. Ei spun ca judetul nu s-a mai confruntat cu o asemenea situatie de mai bine de 30 de ani, o seceta care loveste chiar in sezonul de insamantari. Inginerii agricoli spun ca s-a ajuns in situatia in care este nevoie de zeci de ploi torentiale pentru refacerea cantitatii de apa necesara semanaturilor de toamna. Si crescatorii se plang ca nu mai au hrana pentru animale, iar toate pasunile sunt arse de soare. In plus, vestile de la meteorologi nu sunt nici ele bune.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4314 utilizatori., 1 comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Scandalul taierilor din Retezat, la un alt episod: Romsilva acuza Academia

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Directorul Regiei Nationale a Padurilor (RNP) Romsilva, Valerian Solovastru, a facut marti o vizita in zona Raul Ses, din Parcul National Retezat (PNR), dupa care a concluzionat ca taierea arborilor este singura solutie posibila pentru limitarea efectelor “gandacului tipograf”, o insecta din categoria ipidelor. Profesorul Victor Giurgiu, singurul specialist in silvicultura membru al Academiei Romane, ramane la parerea ca pentru o concluzie clara si corecta este necesara o verificare amanuntita, in teren. Pentru ca situatia sa fie si mai neclara, RNP Romsilva acuza Academia ca incurajeaza scandalul pentru a-si usura o presupusa tentativa de a-si crea in zona un ocol silvic privat.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4971 utilizatori., Scrie un comentariu

Reportaj:: Icarii contemporani de la malul Muresului

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Cat e vara de lunga, cateva zeci de adolescenti si tineri hunedoreni se antreneaza pe aerodromul de la Saulesti pentru a deveni maestri ai mansei planorului. Fara sa se bazeze pe vreun motor, lasandu-se pur si simplu in voia curentilor de aer, tinerii se bucura de anii lor cei mai frumosi intr-un mod cum putini stiu sa o faca. Unii nici nu si-au luat permisul de conducere, dar sunt deja in stare sa piloteze un planor. Stau “agatati”, acolo, in cer, ore in sir, incercand sa-si doboare propriile recorduri si sa-si atinga visele cu mana.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4667 utilizatori., Scrie un comentariu

Opinii:: O harababura cat un Parc National Retezat

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Hunedoara are ce si-ar dori sa aiba orice unitate administrativa zonala din Europa (indiferent ca se numeste canton, land, departament s.a.m.d.). E vorba de o minune naturala intinsa pe mii de hectare: Parcul National Retezat (PNR). Am spus cuvantul “minune” pentru ca, la un moment dat, nu demult, Retezatul s-a numarat printre cele mai importante 70 de minuni naturale ale lumii, intrand in faza semifinala, nereusind insa sa acceada in ultima etapa a competitiei ce presupunea voturi on-line pentru simplul fapt ca romanii sunt mai putini decat americanii, brazilienii, indienii ori mexicanii, ce sa mai vorbim de chinezi?!

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4172 utilizatori., 1 comentariu

Coltul cultural:: Huniadi Cantores, la castelul Brukenthal

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Mircea Goian

La sfarsitul saptamanii trecute, grupul Huniadi Cantores a cantat la castelul Brukenthal din Avrig, in cadrul manifestarii “Toamna baroca la Avrig”. Un public numeros pentru asemenea manifestari a asistat la un recital de exceptie, la sfarsit, aprecierile sustinute prin aplauze puternice obligandu-i pe artisti sa mai interpreteze cateva piese.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4538 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: Editurile, in cautarea profitului pierdut

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Adrian Salagean

Opulenta spirituala. Sute de volume zidite in forme abstracte, paleta cromatica completa, coperti seducatoare si dialoguri fine. Iluzia prosperitatii difuzeaza aerul in “Salle d’Or” din mall-ul devean, acolo unde s-a consumat in acest an deja clasicul Salon al Editurilor Hunedorene.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4265 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: Saptamana economica

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Adrian Salagean

ISARESCU
“Prognoza de crestere economica pentru 2012 va fi schimbata, in principal pentru ca nu mai putem miza pe aceeasi crestere a exporturilor”, a declarat marti guvernatorul BNR Mugur Isarescu. Acesta a afirmat ca, o data cu schimbarea prognozei PIB, urmeaza o serie de consecinte in constructia bugetara, in sensul unor constrangeri bugetare puternice. Oficialul a spus ca cea mai mare problema este ca statele s-au indatorat masiv inainte de criza, limitand dramatic posibilitatea efectuarii unor corectii in contextul auster al recesiunii.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4273 utilizatori., Scrie un comentariu

Devoratorul de gazete:: Rasu' lumii

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Chioru’ Corectoru’

“Mai multi elevi hunedoreni care din diferite motive nu se pot deplasa la scoala, au solicitat unitatilor de invatamant din orasele in care locuiesc, sa fie inclusi in programul «Scolarizarea la domiciliu»”, zice Aurora Tanait, in Servus Hunedoara. Articolul continua doar cu fraza urmatoare: “Cititi mai multe detalii, in editia tiparita de maine, 4 octombrie”. Eu sper ca, in editia tiparita, virgulele nu mai sunt puse “dupa cum bate vantul”, pentru ca ar fi pacat.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4331 utilizatori., Scrie un comentariu

Retrospectiva:: Saptamana in presa locala

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011

Marti, 4 octombrie 2011
Euro 200: Laptopuri pe banii statului pentru liceeni

CityNews.ro
Programul de sprijin financiar pentru liceeni, Euro 200, va continua si in 2011 a anuntat Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, insa cu unele mici modificari. Astfel, s-a decis includerea in program si a “dispozitivelor mobile de tip calculator personal, intrucat acestea permit elevului sa foloseasca in procesul de invatare aceeasi unitate si acasa, si la scoala, ceea ce ar unifica procesul de invatare”.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4678 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Benzar Zsolt, din nou campion national

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Bogdan Leu

La sfarsitul lunii august, mai exact in intervalul 18-21 august, pe barajul de la Ciuslea de langa Focsani, judetul Vrancea, in organizarea AJVPS Vrancea, s-a derulat finala A a Campionatului National de pescuit stationar, faza seniori. 30 dintre cei mai buni concurenti din tara s-au intalnit pentru a-si demonstra iscusinta intr-una dintre cele mai disputate finale nationale din ultimii ani.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 5303 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Info Pescar

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Bogdan Leu

Locul 3 la World Carp Clasic
Una dintre numeroasele echipe romanesti prezente la prestigioasa competitie crapista World Carp Clasic a urcat pe locul al treilea al podiumului dupa o evolutie surpinzatoare. Cu doar cinci crapi care au totalizat peste 100 de kg, echipajul format din Tata Nitu, Gabi Popa si Costica Buhac a inregistrat un rezultat formidabil. Concursul a avut loc pe lacul Madine din Franta, un lac cu o suprafata de 1100 de hectare, cunoscut pentru crapii record de 20 si chiar 30 de kilograme. La anul, concursul paraseste hexagonul. Dupa 13 editii desfasurate numai pe lacuri din Franta, WCC trece granita spre rasarit si se va disputa in toamna viitoare pe lacul italian Bolsena.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 4348 utilizatori., Scrie un comentariu

Sport:: Trei victorii din trei posibile

Nr. 461:: 6 - 12 octombrie 2011::Scris de Ion Badin

Muresul Deva tinde sa devina echipa contrastelor. Dupa trei infrangeri consecutive in care nu a inscris niciun gol ( 0-1 cu Chindia Targoviste si 0-4 cu Gloria Bistrita, ambele pe propriul teren, si 0-3 cu FC Arges in deplasare), a urmat o serie de trei meciuri victorioase. A fost mai intai acel spectaculos 3-2 cu Juventus Bucuresti, apoi un nesperat 1-0 in deplasarea de la Turda, pentru ca seria sa continue sambata pe stadionul “Cetate”, cu un nou succes in fata valcenilor, izbanda care i-a urcat pe elevii lui Costica Olariu pe un neverosimil loc patru, la doar trei puncte de lider.

06-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 8300 utilizatori., Scrie un comentariu