Carmen Hărău, dezvăluiri din culisele unei legi scandaloase

Senatorul liberal Carmen Hărău, vicepreședinte al Comisiei de Muncă din Senat, a dezvăluit mecanismul prin care a fost promovată așa-zisa ”Lege a salarizării unitare” în Parlament. Proiectul legii inițiate de coaliția PSD-ALDE  a scos zeci de mii de bugetari la proteste de stradă, în toată țara, nemulțumiți de faptul că salariile lor vor fi stabilite de administrațiile locale și județene, arbitrar, fără criterii clare.

Iată ce a declarat, pe acest subiect, senatorul PNL Carmen Hărău în emisiunea „Vocea Străzii” de la televiziunea Info HD:

”Cei de la PSD și ALDE au recunoscut, în Comisie, că aceasta nu este o lege a salarizării unitare. Nici nu i-au mai zis așa, că ar fi fost prea mare tupeul. Ei au promis oamenilor, în campania electorală, că dau, dau, dau, numai să-i voteze oamenii. A fost un troc. După alegeri, ce-au zis? Noi vă dăm, măi oameni buni, dar înțelegeți că nici noi nu vrem să mergem la pușcărie. De-asta insistă acum cu această lege. Acest proiect a fost făcut în Ministerul Muncii, cu oamenii din minister, cu logistica de acolo. În mod normal, proiectul de lege ar fi trebuit să fie asumat de Guvern. Dar ei au preferat pe ușa din dos, să o înainteze de la PSD spre Parlament. Și nimeni n-a protestat la ei în partid, că știți, cine mișcă mișcă-n brișcă, n-au dreptul la opinii personale acolo. Ei sunt disciplinați, nu ca noi, cei de la PNL, care ne susținem opiniile. Dacă acest proiect ar fi plecat de la Guvern, ar fi avut nevoie de viză de legalitate, de asumarea proiectului. Ori ministrul Viorel Ștefan n-ar fi semnat niciodată așa ceva.”

Declarațiile integrale făcute la Info HD de senatorul liberal:

Alin Bena

alin.bena@gmail.com

bena has 103 posts and counting.See all posts by bena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *