Umilit în propria instituție, prefectul insistă

Am relatat ieri, pe larg, cum o comisie senatorială de anchetă, sosită la Prefectura Hunedoara pentru a-i audia pe reprezentanții unor direcții județene cu atribuții în protecția mediului, au făcut regula în instituție. Adică au ordonat jandarmilor (!) să nu permită accesul presei în sala în care se desfășurau audierile, deși subiectul este de maxim interes pentru locuitorii județului iar interesul jurnaliștilor de a informa opinia publică este perfect justificat.

Mai mult, nici prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, nu a fost primit în sală deși, repetăm, audierile se desfășurau în clădirea Prefecturii!

O situație penibilă, în care prefectul, conducător al instituției și reprezentant al Guvernului în teritoriu (după cum îi sună fișa postului) este umilit de către alți slujbași ai statului care, deși parlamentari, nu-i sînt nici șefi ierarhici, nici patroni, nici vătafi pe moșie. Adică ditamai prefectul mîndrului județ Hunedoara pune capul în pămînt și părăsește încăperea, că așa-i spun unii, veniți de la București.

Ca și cum umilința de ieri, pe care toată presa hundedoreană a relatat-o corect, nu a fost de ajuns, în această dimineață biroul de presă al Prefecturii, printr-un comunicat, „dorește să aducă o serie de lămuriri”. Cum ar fi următorul pasaj, care afundă și mai mult în penibil pe reprezentantul instituției:

„Totodată, vă informăm că prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, nu a fost “dat afară de la dezbaterile din cadrul comisiei”, așa cum s-a insinuat. Prefectul județului a participat la discuții, atât la deschiderea audierilor, cât și pe problematica specifică.”

N-am insinuat, am zis-o direct. A fost dat afară! Nu a fost dat afară? Vă invit să urmăriți filmarea. La minutul 0:42, prefectul Fabius Kiszely iese din încăperea unde se desfășurau audierile și spune, textual:

„NICI PE MINE NU M-AU PRIMIT!”

ia uite:

 

Adică, dacă nu te-au primit, nu înseamnă, oare, că te-au dat afară? Înseamnă că ți-au spus CE, ca să pleci? :

  • Hai, pa!
  • Bre, ne leși?
  • Hai, ne vedem mai pe seară!
  • Adio și-un praz verde!
  • See you later, aligator!
  • Caută-ne, nene, pe la Castello!
  • sau ce altceva?

Iată și comunicatul integral al Prefecturii, ca să vă faceți o idee despre cum e să insiști să fii penibil:

comunicat comisie senatoriala 16 iunie 2017 (1)

Alin BENA

 

Alin Bena

alin.bena@gmail.com

bena has 103 posts and counting.See all posts by bena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *