Guvern de perioadă proletcultistă!

Mihaela Miroiu, profesor la Facultatea de Științe Politice SNSPA:

Guvern de perioada proletcultista. Infecta contraselectie (poate cu mici exceptii, printre care si Negrescu de la Afaceri Europene).
Sa inteleg ca voi pleca din invatamant in timpul celui mai neispravit, mai slab si mai penibil ministru al Educatiei (Liviu Pop), de aproape 40 de ani încoace?
Karma. La naiba de karmă!. La fel si in cazul: Nu ma tem de ministrul Culturii, ci de cultura ministrului (fost director la revista Cancan. Aferim!)


Diferenta intre guvernul tehnocrat Ciolos si acest guvern este masa critica. In guvernul tehnocrat marea majoritate a ministrilor si secretarilor de stat erau specialisti onesti. In cel de acum e pe dos. Din pacate, aceasta formula se reproduce in excesiv de multe institutii publice.
Caci daca este o constanta gravitationala care a condus mereu la o istorie a inapoierii in Romania, indiferent de epoca, este exact asta. O tara in care masa critica in guvernarea centrala si locala, sau in conducere a instituiilor publice (alese sau nu), o fac neispravitii prosti, lenesi si macar un pic, daca nu, maxim ticalosi. (Securismul sau Serviciile, la fel ca si alte explicatii conspirationiste, care presupun intentii ascunse, sunt scuze de acoperire a prostiei, ticalosiei si lenei, aflate intr-o consolidata cardasie). Conducerea competenta, onesta si eficienta a reprezentat un caz ultra-rarissim, o radicala exceptie in istoria Romaniei intregite sau pe bucatele.

 

Notă: postările sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor. Titlurile aparțin redacției.

Alin Bena

alin.bena@gmail.com

bena has 103 posts and counting.See all posts by bena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *