Guvernul Dragnea 2  se pregăteşte să lovească în plex agenții economici!

Cine va vota pentru învestitura Guvernului Tudose-Dragnea va fi complice la un set întreg de lovituri pe care viitorul guvern l-a pregătit deja agenţilor economici. Astfel, în noul Program de guvernare, după ce s-a renunţat la reducerea cotei standard a TVA de la 19% la 18%, de la 1 ianuarie 2018, dintr-o disperare majoră şi din cauza dezastrului bugetar lăsat de Guvernul Dragnea-Grindeanu, vor să înlocuiască şi actuala formă de impozitare a firmelor.

Astfel, de la 1 ianuarie 2018, impozitul pe profit va fi înlocuit de impozitul progresiv pe cifra de afaceri! Acesta este un asasinat economic, în adevăratul sens al cuvântului, deoarece el reprezintă un impozit pe pierderile înregistrate de agenţii economici, un impozit care va conduce la pierderi de competitivitate, la amânarea investiţiilor private, la creşteri semnificative de costuri şi de preţuri, la insolvenţe şi chiar la evaziune fiscală mai mare.

Această măsură anunţată în programul de guvernare al PSD-ALDE este o primă dovadă clară de incompetenţă a viitorului guvern în înţelegerea mediului economic din România, dar şi în cunoaşterea dreptului comunitar, care interzice, fără echivoc, aplicarea simultană a două impozite simultane pe cifra de afaceri. Este inexplicabil ce i-a deranjat pe cei din coaliţia PSD-ALDE de vor să renunţe la actualul sistem şi să introducă această măsură nocivă şi pentru mediul economic şi pentru bugetul de stat.

Cred cu putere că această măsură este răspunsul cinic la problema a sute de mii de IMM-uri care, în urmă cu numai o săptămână, făceau un apel disperat către majoritatea PSD-ALDE ca să nu modifice actualul cod fiscal, măcar pentru următorii 4 ani.

Eleonora-Carmen HĂRĂU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *