Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

Sport:: BOXER VS. KICK-BOXER

Nr. 254:: 20 - 26 septembrie 2007::Scris de Florin IENASESC
Fenomenul local combat a cuprins Hunedoara, unde au avut loc gale cu protagonisti luptatori mai mult sau mai putin titrati, apogeul atingandu- se in lupta dintre Gheorghe Lazar (zis Taurasul) si Gheorghita Ionita (zis Francezul), confruntare care a facut ca Sala Constructorul sa fie neincapatoare. In 28 septembrie, in aceeasi locatie se anunta o lupta cel putin la fel de interesanta intre fostul pugilist Dan Nicolae si kick-boxer-ul Gherghita Ionita, zis Francezul.
[... detaliat]
Dan NICOLAE

Autoprezentare:
Am inceput sa practic boxul in 1979, la Clubul Sportiv Constructorul Hunedoara, avandu-l ca antrenor pe domnul Turica. Dupa doar cateva lunim am plecat la Clubul Sportiv Metalurgistulm sub comanda antrenorului Alexandru Pescaru. Acesta, desi nu a fost un mare boxer, a fost un om exceptional, care a stiut sa-mi indrume pasii atat in viata sportiva, cat si in cea de zi cu zi. In 1982, am castigat medalia de bronz la categoria 48 kg la tineret, in 1984 am devenit campion national de tineret la categoria 60 kg, am castigat Turneul Primaverii si am obtinut locul III la Centura de Aur, unde am fost furat de arbitri. In 1985, odata cu inceperea stagiului militar, am boxat pentru Steaua Bucuresti, unde am si castigat aurul la seniori. In total, cariera mea a insumat sapte ani de succese atat pe plan national, cat si international, castigand turnee in Coreea, Mongolia, Cehoslovacia, Rusia, Ungaria, Turcia. Din pacate, in 1987 a trebuit sa renunt la box, intrucat oasele de la bratul stang s-au calcifiat gresit, problema peste care am trecut doar perseverand si luptand. Idolul meu este cel de la care am invatat deplasarea pe picioare in ring si ce inseamna sa lovesti fara sa fii lovit, Muhammad Ali.

Mesaj pentru tineri:
Nu are rost sa te bati pe strada, mai putin Internet si mai mult sport pentru revigorarea mintii si trupului si, ce-i mai important, sa nu luati droguri!”

Mesaj pentru adversar:
“Am tot respectul pentru fenomenul kick-box ori MMA (mixt martial arts), insa vreau ca pe 28 septembrie sa-i dovedesc Francezului ce inseama cu adevarat tehnica. O sa fac cu el scrima pugilistica si o sa castig inainte de limita; chiar daca are cateva kilograme in plus, nu e important sa ai doar muschi. Ghita, ai mare, mare grija!”

Ghita FRANCEZUL

Autoprezentare:
“Vreau sa lamurim odata pentru totdeauna cine sunt, pentru a indeparta aura de suspiciune care planeaza asupra mea. In primul rand sunt tatal a trei copii, apoi un sportiv desavarsit. In 1991, am plecat in Franta, in speranta unei vieti mai bune. M-am inrolat in Legiunea Straina, unde am stat cinci luni. Ajuns din nou civil, m-am apucat de box la sfatul unor prieteni, cucerind doi ani la rand titlul national in Franta la categoria grea - amatori in 1994, 1995. De la amatori la profesionisti si mai apoi la kick-boxing a fost cate un singur pas, reusind sa castig diferite turnee si gale de full-contact, insa eu nu obisnuiesc sa traiesc din amintiri, cum face Dan Nicolae. L-as sfatui sa nu se asemene cu Muhammad Ali, el este Dan Nicolae, mult mai mic si mult mai slab. Apreciez MMA-ul, imi sta in fire sa lupt, sunt un luptator complet, capabil sa lupt atat in picioare, cat si la sol, cu prioritate kick-boxing, stilul care m-a consacrat. Intr-o situatie reala, dac-ar fi sa lupte un boxer cu un luptator, consider ca sansele sunt egale; daca nu luam in calcul “pumnul norocos”, este imposibil sa nu fii dus la sol. Cum spuneam, mai bine sa fii expert atat in lupta la sol cat si in picioare. Voi lupta inca vreo doi - trei ani. In urma unei preselectii organizate la Constanta, am fost ales sa lupt cu Morosanu in octombrie. Eu nu lupt pentru bani, ci din placere. De aceea onorariul pentru gala din 28 septembrie il voi dona unui baiat exceptional, antrenor de fitness caruia ii lipseste un picior.

Mesaj pentru tineri:
“Luptati in ring, nu pe strada. Va sfatuiesc sa pastrati hainele si masinile scumpe, dar sa nu va apucati de droguri, mai devreme sau mai tarziu tot veti fi prinsi. Decat la puscarie, mai bine la sala!”

Mesaj pentru adversar:
“Dane, daca treci de prima runda, o sa te salut, daca nu treci, n-o sa te salut. O sa te inving in prima runda, o sa-ti fracturez ceva, o sa te lovesc cu toata forta mea, ai sub 1% sanse sa rezisti!”

20-09-2007, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 6325 utilizatori., 11 comentarii
<<< Pagina anterioara

Articolul anterior: Liga a-II-a sub lupa!

Articolul urmator: Urmasul lui Dragan Muntean