Spectacol oferit de copiii speciali

Primăria municipiului Petroşani a marcat Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Veseli, optimişti. Aşa au fost zecile de copii, cu dizabilităţi, care au acaparat sala de marmură a Primăriei Petroşani. Aceşti copii duc pe umeri o povară mare, dar voioşia şi ambiţia lor îi ajută să învingă toate obstacolele. Fiecare copil cu dizabilităţi trebuie să fie ajutat şi îndrumat pentru a-şi descoperi talentele. De cele mai multe ori aceşti copii ne dau o lecţie de viaţă, iar cei care le cunosc cel mai bine tainele sunt membrii familiei, dar şi cei de la Direcţia de Asistenţă Socială.

“La mulți ani tuturor copiilor și persoanelor speciale. Voi cei care sunteți astăzi aici sunteți cei mai speciali copii pe care îi are Petroșaniul. Îi felicit pe părinții și profesorii voștri pentru răbdarea cu care se ocupă de voi. Cred că nu există răsplată mai mare pentru ei decât zâmbetul și fericirea voastră”, a transmis Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Toţi copiii prezenţi la Primăria Petroşani au primit cadouri. Ziua Internațională a Persoanelor cu Handicap a fost adoptată de ONU in 1992, pentru a motiva populația să înțeleagă efectele dizabilităților și pentru a combate discriminarea.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *