Sprijin pentru Ținutul Pădurenilor

Cel mai mare concurs de alergare din vestul țării, TIMOTION, vine în sprijinul unui proiect din Hunedoara. Un proiect din Hunedoara, care îşi propune valorificarea potenţialului turistic al zonei din Ținutul Pădurenilor, beneficiază de sprijin financiar în cadrul Timotion. În acest sens, hunedorenii sunt invitaţi să doneze pentru proiectele înscrise în programul Timotion, eveniment de alergare de la Timişoara. Suma minimă ce poate fi donată este de 10 lei. Concursul debutează duminică, 22 aprilie, de la ora 9:00. Organizaţia din Hunedoara care beneficiază de suportul evenimentului de la Timişoara este  Asociația Non Profit Alternative Rurale.

“TIMOTION ne oferă oportunitatea să conectăm Ținutul Pădurenilor de orașul Timișoara, printr-o campanie de promovare a patrimoniului natural și cultural al zonei. Aflat la doar trei ore distanță, turistul va descoperi că aici are ce face și are ce vedea. Scopul acestui proiect este de punere în valoare a traseului dezafectat al Mocăniței din Ghelari, odinioară centrul vital al Ținutului Pădurenilor, cunoscut și sub numele de Țara Fierului. Ne propunem o vastă campanie de promovare și informare, de mobilizare a voluntarilor și a resurselor locale pentru amenajarea traseului turistic, pentru atragerea turiștilor în zonă și pentru promovarea patrimoniului local”, spun coordonatorii proiectului, încurajaţi de organizatorii Timotion să ducă vestea la cât mai multă lume pentru a primi sprijin financiar.

Donaţiile pentru acest proiect se pot face accesând acest link: https://www.timotion.ro/proiecte-2018/alternative-rurale-de-la-mocanita-la-bicicleta-pe-traseul-castelul-corvinilor-furnalul-de-la-gavojdia/.

Timotion este o platformă care îşi propune să mobilizeze publicul să găsească bucuria de a face sport în aer liber şi de a integra filantropia în modul de viaţă. Din 2018, strângerea de donaţii a devenit regională, cu proiecte preluate din Arad şi din Hunedoara. Timotion este organizat de Asociaţia Club Sportiv Alergotura şi Fundaţia Comunitară Timişoara cu sprijinul a numeroşi voluntari şi parteneri.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *