Termoficarea nu funcționează la parametrii normali

Termoficarea din Petroșani nu funcționează la parametrii optimi. După ce au ajuns la un acord cu Complexul Energetic Hunedoara, cei de la Universitatea din Petroșani susțin că agentul termic livrat nu este la parametrii normali, randamentul fiind unul scăzut. În atare condiții, cei de la instituția de învățământ superior din Valea Jiului încă analizează posibilitatea de reziliere a contractului.

“Afară sunt -20 de grade și trebuie să asigurăm căldura în cămine, spațiile de învățământ. Sperăm că și pe acest articol bugetar vom primi ceva mai mulți bani astfel încât să ne descurcăm. În anul 2018 din bugetul special al ministerului am primit pentru utilități, pentru încălzire, 300.000 de lei. În ceea ce înseamnă termoficarea am început cu încălzirea corpului C pentru că acolo este un punct termic și nu suntem mulțumiți de modul în care se realizează încălzirea cu termoficarea. Acum, după o lună de funcționare facem analize. La PT 14 din cauza unor pierderi pe rețeaua de apă a termoficării nu am demarat încă încălzirea și rămânem pe gaz, tocmai din cauza acestor pierderi care nu ne avantajează”,  a declarat prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani.

Universitatea din Petroșani înregistrează cheltuieli semnificative în ceea ce privește utilitățile. Spre exemplu doar pe timpul verii, facturile lunare privind utilitățile și întreținerea se ridică la circa 75.000 de lei, acestea dublându-se iarna. Există varianta ca unele corpuri ale Universității Petroșani să intre în conservare pe perioada de iarnă, tocmai pentru a reduce cheltuielile cu încălzirea.

 

Monika BACIU

 

Un comentariu la „Termoficarea nu funcționează la parametrii normali

  • 9 ianuarie 2019 la 9:00
    Permalink

    Trebuie schimbata reteaua de termoficare in toata valea jiului , stam pe un munte de carbune (huila , carbune superior) !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *