Vremea se răcește brusc! Atenționări meteo cod galben

Începând din această noapte, vremea se va răci și se vor produce intensificări ale vântului.
În intervalul 23 septembrie, ora 23:00 – 26 septembrie, ora 08:00,
vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50…60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.

Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului. Vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii.

Meteorologii au emis, pentru mâine, 24 septembrie, două avertizari cod galben de intensificări ale vântului.

Prima avertizarea este valabilă pentru Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei
și zona montană, între orele 02:00 – 10:00.  În regiunile vizate, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În zona montană vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h.

A doua avertizare vizează Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia și Transilvania, precum și zona montană și este valabilă în intervalul 20:00-23:00. În regiunile vizate, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, îndeosebi în sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65…70 km/h. La munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h.   

 

Administrața Națională de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *