Orăștie: Tânăr atacat și jefuit de trei persoane, în miezul nopții. Unul dintre atacatori are doar 16 ani

Un orăștian de 24 de ani, în timp ce mergea pe strada Erou Moraru Călin Gabriel, din Orăștie, a fost acostat de trei indivizi pe care nu-i cunoștea. Aceștia l-au atacat, lovindu-l, dar tânărul a reușit să scape de tâlhari, fugind, fără ca aceștia să reușească să-i fure bunurile din buzunar.

La scurt timp, tânărul de 24 de ani, s-a prezentat la sediul poliției din Orăștie pentru a depune o plângere penală.

”În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, iar ca urmare a  cercetărilor efectuate, au reuşit, în scurt timp, identificarea celor trei agresori. Aceştia sunt trei tineri din Orăştie, cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani,  faţă de care poliţiştii au luat măsura preventivă a reținerii pentru  24 de ore.

Cei trei au fost prezentați magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăștie, care au dispus, faţă de toţi cei trei, măsura preventivă a controlului judiciar, cercetările continuând sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violențe”, se arată în comunicatul primit de la IPJ Hunedoara.

Polițiștii recomandă cetățenilor pentru a preveni aceste situații, să nu circule noaptea, târziu prin zone neiluminate și străzi pustii.

Nu afişaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, telefoane mobile ori sume mari de bani. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia.

În cazul în care sunteți victima vreunei agresiuni, oamenii legii vă sfătuiesc să încercați să rețineți cât mai multe semnalmente ale atacatorilor și să anunți de îndată poliția pentru a ajuta la indentificarea și prinderea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *