Salvamontiștii hunedoreni lucrează la montarea de indicatoare și marcaje montane

Din grijă pentru natură și pentru siguranța turiștilor, care așteaptă marea evadare în natură și pe cărări de munte, mai multe echipe de salvamontiștii hunedoreni continuă să pregătească traseele turistice montane.

Salvamontiștii hunedoreni, au marcat alte trei trasee noi care au fost omologate anul trecut, în Poiana Ruscăi, respectiv Ținutul Pădurenilor. Traseele propuse de salvamontiști pleacă din punctul de informare turistic Hunedoara și ating obiective importante  din punct de vedere cultural-istorice hunedorene precum, Castelul Huniazilor, Lacul Cinciș, Casa Memorială ”Dragan Muntean”, Vadul Dobrii și Vârful Uscat. De asemenea, au fost (re)marcate alte două trasee care parcurg anumite zone din Ținutul Pădurenilor și anume, unul care coboară spre Caraș – Sebeș, iar celălalt coboară spre Valea Mureșului, cu întoarcere la Deva.

Săptămâna trecută au fost montați stâlpi noi și s-a refăcut banda roșie pe traseul Poiana Crivina spre vârful Rusca.

De asemenea, se lucrează la montarea indicatoarelor pentru traseele care pornesc din DN66 spre Retezat și se fac verificări și se (re)marchează traseul din Ohaba de sub Piatră spre Lacul Bucura.

 

sursa foto: facebook Salvamont Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *