Au pus în pericol circulaţia pe drumurile publice hunedorene

La data 22.12.2020, în jurul orei 23:50, un bărbat în vârstă de 31 ani, din municipiul Deva, care conducea un autoturism pe Aleea Armatei, din municipiul Deva, a fost oprit pentru control de către poliţişti, având în vedere restricțiile de circulație pe timp de noapte, prevăzute de legislaţia în vigoare.

Întrucât bărbatul prezenta un comportament suspect,  a fost întrebat de poliţişti dacă a consumat substanțe psihoactive, acesta relatând că a consumat o țigară care conținea astfel de substanţe.

Având în vedere aceste aspecte, conducătorul auto a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Deva, unde, în prezența personalului medical, a refuzat să se supună prelevării  de mostre biologice, deși i s-a adus la cunoștință în repetate rânduri că această faptă constituie infracțiune.

În data de 22.12.2020, în jurul orei 23:45, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Hațeg au oprit pentru control, pe DJ 685, autoturismul condus de un bărbat  de 51 de ani, din comuna Râu de Mori.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentraţie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice.

În ambele cauze, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *