Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în vizită pe șantierul DN 68 A

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a efectuat o vizită pe șantierul DN 68A, acolo unde au avut loc lucrări de asfaltare. Termenul estimat pentru ridicarea restricțiilor de circulație este 10 iulie.

„Am fost astăzi într-o vizită pe DN68A Margina – Holdea, acolo unde, în ultimele luni, s-au făcut lucrări de reabilitare. Am vrut să mă asigur că ne vom încadra în termenul promis acum 2 luni, pentru finalizarea proiectului: 10 iulie. Și așa va fi: lucrările sunt pe ultima sută de metri – asfaltarea este gata și mai rămâne pentru săptămâna viitoare finalizarea ultimelor marcaje și acostament. Mă bucur să văd că am reușit să readucem la un standard decent în câteva luni acest drum, care până acum a avut parte doar de cârpeli și pe care se circula ca în Evul Mediu”, notează Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Pe circa 4 km a fost nevoie de lucrări mai complexe, de refacere a fundației, pentru care s-au folosit, spre exemplu 7.000 de tone de mixtură asfaltică, 18.000 de tone de piatră spartă, 19.000 de tone de balast, geocompozit antifisură și geocompozit anticontaminare – pe 30.000 de metri pătrați.

„Pe cei aproximativ 6 km care aveau fundația neafectată, Regională de Drumuri Timișoara a așternut asfalt nou: 2 straturi + geocompozit antifisură.
Da, aceste lucrări de reabilitare erau necesare, dar asta este doar o soluție temporară. Trebuie să închidem sectorul-lipsă din A1, Lugoj-Deva Lot 2, sectorul tunelelor.
Patru ani s-au pierdut pentru acest proiect, pe care l-am deblocat în primăvară și, pe 10 mai, s-au depus în sfârșit candidaturile constructorilor la faza de precalificare.
Lotul 2 este propus pentru finanțare prin PNRR. În săptămânile următoare va fi anunțată lista scurtă cu primii 6 calificați în cadrul licitației”, a scris pe pe pagina sa de socializare Cătălin Drulă.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *