Gest de nota 10. Doi tineri deveni au găsit şi au returnat un portmoneu plin cu bani

Florin Suciu şi Răzvan Gherman sunt cei doi tineri care au făcut gestul demn de toată lauda. Se plimbau pe stradă, când au zărit ceva în mijlocul drumului: „Ne-a atras atenţia mai mult telefonul pentru că era în mijlocul străzii. Lângă el, am găsit portmoneul şi când l-am deschis, era plin de bani”. Se întâmpla miercuri, pe strada Împăratul Traian din Deva.

Băieţii au început să caute în jur după proprietar: „Am zărit într-o maşină din jur două doamne, le-am întrebat de bani şi telefon, au zis că nu sunt ale lor.

Înăuntru, în portmoneu, nu era nici un act de identitate. Atunci, ne-am gândit să folosim telefonul găsit: am apelat ultimul număr şi aşa am dat peste un vecin al omului, din Hărţăgani”, povesteşte Răzvan.

Omul a ajuns acasă târziu, după ce şi-a căutat portmoneul mai multe ore prin Deva. Aurel Sav spune că era convins că a fost furat şi nu va mai vedea niciodată nici banii, dar nici telefonul tocmai cumpărat. Vecinul i-a dat însă vestea bună – că totul este salvat.

Bărbatul are 70 de ani şi este fost profesor de geografie: „Aş dori să le mulţumesc mult celor doi tineri care au găsit portmoneul cu pensia.

Poate că era tentant, dar nu i-au cheltuit, ci s-au străduit să îl găsească pe cel care i-a pierdut. Am apucat să fac câteva cumpărături, chiar şi să îmi iau un mic telefon cu taste, dar tot erau mulţi bani. Cinste lor şi celor care i-au educat!”

Cei doi spun că nu s-au gândit nici o clipă să îşi însuşească suma de bani, aproape două mii de lei: „Eu aşa am fost educat în familie, aşa mi-au spus ai mei: să nu iau ce nu îmi aparţine”, spune Florin Suciu. Cei doi tineri sunt elevi în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional Decebal Deva.

 

Laura OANA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *