Ședință despre începerea noului an școlar, la Instituția Prefectului județului Hunedoara

Astăzi a avut loc ședința Colegiului Prefectural al județului Hunedoara, condusă de prefectul Călin Petru Marian.  La întâlnirea membrilor colegiului a participat și subprefectul Lorincz Szell.

În cadrul ședinței, inspectorul școlar general, Ilie Pîrvan, a prezentat o informare privind acțiunile desfășurate pentru începerea în condiții corespunzătoare a noului an școlar 2021-2022, realizată împreună cu Direcția de Sănătate Publică și inspectoratele județene de poliție, jandarmi și pentru situații de urgență.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Daniel Dumitran, i-a informat pe membrii colegiului despre activitatea desfășurată de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara pe parcursul anului 2021 precum și despre măsurile luate pentru îmbunătățirea activității.

Prefectul Călin Petru Marian a solicitat reprezentanților instituțiilor implicate în deschiderea în condiții de siguranță a anului școlar să ia toate măsurile pentru ca activitatea școlară, ce se va desfășura începând cu 13 septembrie, cu prezență fizică la cursuri, să fie reluată cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară și de siguranță a activității didactice în unitățile de învățământ și în afara lor.

 

De asemenea, prefectul județului a solicitat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor să efectueze verificări și controale privind  protejarea consumatorilor împotriva riscului de a achiziționa produse neconforme, dintre cele care sunt necesare preșcolarilor și elevilor, în această perioadă premergătoare debutului noului an școlar.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *