România iese din starea de alertă, marți, 8 martie 2022, la miezul nopții

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a anunţat, luni, după şedinţa de Guvern, că nu se va prelungi starea de alertă în România, astfel că marţi, la miezul noptii, va expira starea de alertă.

Ieșirea României din starea de alertă înseamnă, automat, renunțarea la o mare parte din restricțiile impuse în timpul pandemiei de coronavirus. Începând cu data de 8 martie 2022, românii vor putea intra din nou în țară, în centrele comerciale, în localuri, instituții sau săli de spectacole fără să mai prezinte certificatul verde, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în exterior, iar restaurantele, barurile, cafenelele vor funcționa fără limită de oră, așa cum se întâmpla până acum.

După data de 8 martie 2022, vor putea fi organizate din nou petreceri, nunți, botezuri, fără limită de participanți sau de oră.

„Mâine (marţi, 8 martie- n.r.) este ultima zi în care rămâne activă starea de alertă, generată de nevoia de a gestiona pandemia de COVID-19. Sunt abilitat să vă comunic că va rămâne ultima zi. Guvernul nu va prelungi starea de alertă. Ca atare, mâine, la miezul nopţii, va expira starea de alertă în România. În privinţa situaţiilor privind formularul de localizare a pasagerului şi a certificatului verde, Ministerul Sănătăţii, în perioada imediat următoare, va clarifica reglementările privind cele două categorii de documente”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru la Palatul Victoria.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *