Nicio ofertă pentru reabilitarea podului din Călan

Autoritățile locale de la Călan au anulat, ieri, procedura de licitație privind modernizarea podului din localitate. Nu a fost depusă nicio ofertă în cadrul contractului de lucrări. Este pentru a doua oară în două luni când autoritățile locale se văd nevoite să anuleze procedura din lipsă de ofertanți.

„Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limita de depunere ofertă nu au existat ofertanți care au depus ofertă”, arată motivul anulării, din data de 27 aprilie.

De trei ori a încercat, doar anul acesta, administrația locală de la Călan să găsească o firmă constructoare care să execute lucrările de reabilitare a podului peste Strei, însă, tot de atâtea ori a fost anulată procedura.

O expertiză tehnică realizată în 2017 asupra situaţiei podului peste Strei, de la intrarea în Călan, arăta că acesta se află într-o stare nesatisfăcătoare, iar până când reparaţiile capitale vor începe trebuiau luate măsuri urgente. Podul a fost construit la începutul anilor ’60, din beton armat, iar de-a lungul existenţei sale au fost efectuate doar lucrări de întreţinere a suprastructurii sale.

7.973.675 de lei este valoarea contractului de lucrări.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *