DSP Hunedoara luptă împotriva CANCERULUI prin acțiuni organizate în colaborare cu autoritățile locale și cadrele didactice

Luna mai 2022 este luna în care se derulează Campania „Ai grijă de sănătatea ta! Un stil de viață sănătos și controlul comportamentelor la risc îți măresc șansele de a nu deveni pacient oncologic!”, cu tema „Și tu poți preveni cancerul!”, având ca scop conștientizarea populației asupra factorilor de risc comportamentali care pot declanșa sau favoriza apariția cancerului.

Acțiunile de informare, educare și conștientizare, privind importanța cunoașterii factorilor de risc și a măsurilor active de prevenire a îmbolnăvirilor, continuă prin Campaniile „Prevenirea cancerului de col uterin prin vaccinarea anti-HPV” și „Lupta împotriva Cancerului”, acțiuni desfășurate atât în rândul adolescenților, cât și a părinților acestora.
La aceste acțiuni, organizate în colaborare cu cadrele didactice și reprezentanți ai autorităților publice locale, au participat părinți ai elevilor de la Școala Gimnazială din comuna Râul de Mori și elevi ai Școlii Gimnaziale din comuna Densuș.
Obiectivele campaniilor sunt creșterea nivelului de informare și conștientizare a populației asupra importanței:
– vaccinării fetelor, cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani, împotriva infecției cu HPV;
– prevenirii bolilor cu transmitere sexuală;
– cunoașterii factorilor de risc comportamentali care pot favoriza apariția cancerului;
– măsurile active de diminuare a factorilor de risc comportamentali (renunțarea la fumat, diminuarea consumului de alcool, controlul greutății corporale, adoptarea unui stil de viață sănătos etc.).
Reamintim că infecția cu virusul HPV este responsabilă pentru:
– 99% dintre cazurile de cancer de col uterin;
– 88% dintre cazurile de cancer anal;
– 72% din toate tipurile de cancer orofaringian;
– 70% dintre cazurile de cancer vaginal;
– 50% dintre cazurile de cancer penian;
– 43% dintre cazurile de cancer vulvar.
Prevenția este cheia menținerii sănătății! Este mai ușor și ieftin să prevenim decât să tratăm!
Orice acțiune repetată, în timp, devine obicei. Deci, adoptați comportamente cu efect benefic asupra organismului pe termen lung!
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *