Salvamont: Număr îngrijorător de mare de accidente în zonele cu afluenţă turistică mare

Salvamontiştii din întreaga ţară au avut, în ultimele 24 de ore, peste şaptezeci de intervenţii, numărul de accidente fiind considerat ”îngrijorător de mare”. Cele mai multe apeluri de urgenţă au fost pentru salvamontiştii din Braşov.

Din nou, o zi de foc pentru cei peste 300 de salvamontiști prezenți la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, în zonele cu afluență turistică mare și în cabinetele medicale ale bazelor și posturilor Salvamont, solicitați sș intervină la un numar ingrijorător de mare de accidente .

Astfel, ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 77 apeluri de urgentă: 15 apeluri pentru Salvamont Municipiu Brașov, 8 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 8 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 8 apeluri pentru Salvamont Gorj, 7 apeluri pentru Salvamont Predeal, 6 apeluri pentru Salvamont Maramureș – Cavnic, 4 apeluri pentru Salvamont Harghita, 4 apeluri pentru Salvamont Alba, 3 apeluri pentru Salvamont Vatra Dornei, 2 apeluri pentru Salvamont Cluj, 4 apeluri pentru Salvamont Bușteni, 1 apel pentru Salvamont Sibiu, 1 apel pentru Salvamont Bistrița Năsăud, 1 apel pentru Salvamont Mureș, 1 apel pentru Salvamont Suceava, 1 apel pentru Salvamont Bihor , 1 apel pentru Salvamont Zărnești, 1 apel pentru Salvamont Caraș Severin și 1 apel pentru Județul Caraș Severin.

De asemenea s-au mai primit alte 31 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană.

Până la finalul vacanței școlare salvamontiști vor rămâne, cu efective sporite, zilnic, de serviciu pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă și în cabinetele medicale ale bazelor si posturilor Salvamont.

Nu uitaţi, echipele Salvamont sunt singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale.

Apelaţi cu încredere la prietenii dumneavoastră de pe cărările munţilor – SALVAMONT România !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *