Comuna Sarmizegetusa: Investiție de aproape un milion de euro

O investiție de aproape un milion de euro va fi realizată în comuna hunedoreană Sarmizegetusa. Autoritățile locale implementează un proiect care prevede execuția lucrărilor de construcție a rețelei publice de apă uzată în localitățile Hobița-Grădiște, Sarmizegetusa, Breazova în cadrul proiectului „înființare canalizare în localitățile Hobița-Grădiște, Sarmizegetusa, Breazova, Comuna Sarmizegetusa”. Mai exact 4.114.065 de lei este valoarea proiectului finanțat din fonduri europene.

“Colectoarele stradale proiectate vor colecta și dirija apele uzate menajere de la proprietățile și agenții economici de pe raza localităților Hobița-Grădiște, Sarmizegetusa și Breazova și prin intermediul colectorului principalvor transporta apele uzate menajere  până la colectorul existent în localitatea Cârnești. Prin intermediul acestuia va ajunge în localitatea Hațeg la rețeaua de epurare. Rețeaua de canalizare proiectată este de tip separativ, apele meteorice urmând a fi colectate prin rigole stradale deschise și evacuate în cursurile de apă existente în zonă”, arată documentația.

În cadrul acestei lucrări privind realizarea rețelei de canalizare se propune realizarea colectorului principal și a colectoarelor secundare de ape uzate menajere în lungime de 20.160 metri, care potprelua debitele de apă uzată menajeră rezultate de la toate locuințele și obiectivele publice. Rețeaua de canalizare se compune din rețeaua gravitațională din PVC în lungime de 18.944 metri și rețea sub presiune din PEHD – 1.216 metri. Cămine de canalizare din beton cu Dn=1000 mm cu capac carosabil 554 bucăți. stații de pompare din beton prefabricat echipate cu pompe submersibile – 5 bucăți. racordarea proprietăților existente în număr de 368 de bucăți. cămine de aerisire și golire pe conducta de refulare – 2 bucăți.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *