10 proiecte pentru întreaga Vale a Jiului

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, a avut o întrevedere online cu oficialii din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, la care a participat și secretarul de stat Marius Vasiliu. Tema discuțiilor a fost Strategia de dezvoltare a Văii Jiului, document întocmit de PricewaterhouseCoopers, companie de consultanță contractată de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei strategii.

 

 

În cadrul întâlnirii de astăzi a fost propusă o listă de 16 proiecte dintre care noi, autoritățile publice locale, am ales 10 proiecte ce urmează să fie dezvoltate și pentru care se vor întocmi fișele de proiect. De asemenea, la insistențele noastre, este posibil ca încă un proiect, al 11-lea, să fie inclus pe această listă scurtă. De precizat că această listă de 10 proiecte nu exclude implementarea și a altor programe finanțate din fonduri europene pentru dezvoltarea Văii Jiului”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

Experții de la PriceWaterhouseCoopers au identificat o serie de direcții de acțiune pentru dezvoltarea Văii Jiului. Se are în vedere o dezvoltare unitară pentru întreaga zonă.

 

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.