Campanie inedită făcută de poliția hunedoreană! ”100 de ANI, 100 de MESAJE preventive pentru hunedoreni”

Anul Centenar al Marii Uniri are o semnificaţie specială şi pentru Poliţia Română.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara se alătură manifestărilor organizate pentru marcarea centenarului printr-un demers inedit, care va consta în transmiterea mesajelor şi recomandărilor preventive din zona de competență a  instituţiilor de aplicare a legii, pe parcursul a 100 de zile, în perioada august – decembrie 2018.

Propriu-zis, timp de 100 de zile, începând cu data de 27.08.2018, polițiștii specializați în prevenirea criminalității vor concepe și vor difuza către mass-media locală, mesaje de prevenire a diferitelor infracțiuni, în scopul creșterii gradului de informare a publicului vulnerabil, precum și în scopul schimbării comportamentului cetățenilor în relație cu proprietatea personală.

Mesajele preventive vor fi corelate permanent cu dinamica infracționalității din județul Hunedoara și vor fi adresate atât reprezentanților presei scrise și on-line, cât și canalelor radio și tv locale.

Recomandările polițiștilor sunt destinate persoanelor cu potențial victimal ridicat, respectiv: minorilor, femeilor, persoanelor în vârstă, dar și proprietarilor de autoturisme, de locuințe, locuitorilor din mediul rural, participanților la trafic, etc.

Fiecărei categorii de beneficiari îi va fi alocată, pe parcursul întregii campanii, o serie de  informaţii şi recomandări preventive menite să reducă riscul victimizării.

Campania polițiștilor se bazează pe triada poliție – mass-media – comunitate, considerând că această modalitate este eficientă în schimbarea atitudinii cetățenilor în raport cu criminalitatea.

Promovarea informaţiilor şi recomandărilor preventive se va face periodic și prin intermediul site-ului I.P.J. Hunedoara, pe calea hd.politiaromana.ro/prevenirea-criminaliății/prevenire, la secțiunea ”documente atașate”, de unde vor putea fi preluate de mass-media locală.

De asemenea, textele cu conținut preventiv vor fi inserate în comunicatele de presă ale I.P.J. Hunedoara, semnalizate corespunzător cu titlul campaniei.

Primul mesaj de acest fel va fi postat și difuzat în data de 27.08.2018.

”Scopul demersului polițiștilor de prevenire a criminalității, îl constituie informarea corectă și avertizarea publicului hunedorean, utilizator al mijloacelor de comunicare în masă, asupra tendințelor criminalității, cu accent deosebit pe modalitățile de prevenție și de reducere a caracterului potențial victimal. Ne dorim ca prin această campanie, cu sprijinul mass-mediei locale, să schimbăm atitudini și mentalități în privința noțiunii de <siguranță a proprietății private> și adoptarea conduitei preventive de un segment cât mai mare de public.” – subcomisar de poliție Fieraru Andrea, coordonator al Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității.  

Ne așteptăm ca rezultatele campaniei să fie pozitive, la fel ca în cazul altor inspectorate de poliție județene din țară.

 

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.