12 percheziții domiciliare în municipiile Hunedoara și Timișoara

Peste 155.000 de ţigări de contrabandă au fost ridicate de poliţiştii din Hunedoara, în urma a 12 percheziţii domiciliare. Patru persoane bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă au fost reţinute pentru 24 de ore.
La data de 14 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal privind comiterea infracţiunii de contrabandă.
Perchezițiile au avut loc la locuinţele unor persoane din municipiile Hunedoara şi Timişoara.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate peste 155.120 de ţigări de diferite mărci (7.756 de pachete), care nu aveau aplicat timbrul fiscal prevăzut de legislaţia în vigoare.
Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2017 – februarie 2018, persoanele implicate ar fi comercializat pe piaţa neagră din municipiile Hunedoara şi Timișoara, țigări provenite din spaţiul extra-comunitar, cauzând bugetului de stat un prejudici de aproximativ 80.000 de lei.
4 persoane, cu vârste cuprinse între 50 şi 59 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, fiind reținute pentru 24 de ore.
Poliţiştii continuă cercetările, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiş, precum şi al  luptătorilor de la serviciile pentru acţiuni speciale din Hunedoara şi Timiş.
Biroul de presă – IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *