150 de milioane de dolari și un proces în instanță

150 de milioane de dolari s-au investit în modernizarea termocentralei de la Paroșeni, parte a Complexului Energetic Hunedoara. În tot acest timp, societatea energetică încearcă să anuleze un proces verbal emis de Garda de Mediu în anul 2015, prin care era suspendată activitatea termocentralei pentru neconformarea la cerințele de mediu.

“Pentru asigurarea continuităţii livrării agentului termic cât şi pentru asigurarea funcţionării Termocentralei Paroşeni în următorii ani şi implicit utilizarea cărbunelui extras în unităţile miniere din Valea Jiului, S.CEH.SA – S.E. Paroşeni a realizat investiţii pentru eficientizarea capacităţilor de producţie din aceasta termocentrala, producţie ce urmează a fi realizată cu respectarea tuturor cerinţelor de mediu în vigoare. În susţinerea acestei afirmaţii menţionăm că au fost realizate reabilitarea Grupului IV de 150 MWh si 150 Gcal (investiţie de aprox 150 mil. USD), construirea unui CAF de 103,2 Gcal”, arată oficialii Complexului Energetic Hunedoara.

Potrivit conducătorilor CEH, lucrările la blocul IV al termocentralei sunt în curs de finalizare, blocul IV al termocentralei fiind cel mai modern din țară.

“Sunt în curs de finalizare investiţiile în vederea conformării la cerinţele de mediu în vigoare. Blocul IV este singurul din România care îndeplineşte cerinţele de mediu privind Nox, se situează în limitele admise privind nivelul pulberilor şi, la finalizarea unui efort investiţional de 65.300.000 Euro, va fi conform în ceea ce priveşte emisiile de SO2 şi transportul/depozitarea zgurii şi cenuşii”, mai arată oficialii CEH.

În paralel, Complexul Energetic Hunedoara se luptă cu Garda de Mediu, care în anul 2015 a dispus sistarea activității termocentralei Paroșeni pentru neconformarea la cerințele de mediu. Un nou termen în acest dosar va avea loc în luna mai.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *