Guvernul a aprobat o OUG pentru acordarea de facilităţi soldaţilor şi gradaţilor Armatei României

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, o OUG pentru acordarea de facilităţi soldaţilor şi gradaţilor Armatei României.

”În şedinţa de Guvern de marţi, 29 iunie, a fost aprobată, la propunerea Ministerului Apărării Naţionale, o Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor prevederi ale Statutului soldaţilor şi gradaţilor profesionişti (Legea Nr. 384/2006). Ordonanţa de urgenţă permite soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, în cuantumul şi condiţiile prevăzute pentru cadrele militare în activitate, justificarea compensaţiei lunare pentru chirie şi în situaţia contractării unui credit ipotecar sau imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe”, a transmis, marţi seară, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, similar cu prevederile stabilite pentru cadrele militare, soldaţii şi gradaţii profesionişti în rezervă sau scoşi din evidenţele militare, pensionarii militari care provin din rândul acestor militari, precum şi membrii de familie ai acestora, au dreptul la asistenţă medicală şi medicamente, precum şi acces în cercurile militare, casele de odihnă, sanatoriile, căminele de garnizoană şi alte amenajări recreative sau sportive.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *