22.500 de lei amenzi aplicate pentru transportul animalelor

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat sancțiuni în valoare de 22.500 de lei. Trei astfel de sancțiuni au fost aplicate conform planului de măsuri aprobat în Comitetul Local de Combaterea Bolilor.

Inspectorii au constatat că animalele, respectiv ovinele și bovinele erau transportate fără documente și cu mijloace de transport neautorizate.

Este alertă din cauza pestei porcine africane. Un nou focar a fost confirmat în Valea Jiului.

„În conformitate cu procedurile Programului strategic, referitoare la pesta porcină africană și pesta porcină clasică, au fost recoltate probe de la  mistreții vânați pe fondurile de vânătoare din județul Hunedoara. Probele recoltate sunt pregătite în laborator pentru a fi trimise în vederea examinării prezentei virusului PPC/PPA, la LSVSA Alba. În data de 21.01.2020 au intrat în Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara, 17 de probe de la mistreții vânați. Se efectuează și se monitorizează în permanență măsurile programului de combatere a PPA la mistreți aprobat în CLCB”, se arată într-un comunicat emis de Instituția Prefectului – Județul Hunedoara.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *