2,26 – ultima medie de admitere la liceu

2.26 este ultima medie de admitere la un liceu din județul Hunedoara. Ministerul Educației a publicat rezultatele admiterii computerizate. Cea mai mică medie cu care s-a intrat la un liceu este 2.26 și aparține unui elev al Școlii gimnaziale nr. 6 din Vulcan. Eleva care deține media 2.26 a fost admisă la profilul tehnic din cadrul Colegiului Tehnic Mihai Viteazul din Vulcan.

La Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani ultima medie de admitere la specializarea filologie a fost 7,58, iar în anul 2017 ultima medie de admitere la aceeași specializare a fost 8,64. În schimb, a scăzut media de admitere la specializarea matematică-informatică. Dacă în anul 2017 ultimul admis la liceu a intrat cu media 8,56, anul acesta ultima medie a fost 7,99. La științele naturii ultima medie de admitere a fost 8,42.

La Colegiul Național Decebal din Deva ultima medie de admitere a fost 7,88 la specializarea filologie bilingv engleză, iar la bilingv franceză ultima medie de admitere a fost 7,44. La profilul matematică-informatică s-a intrat cu 8,16, iar la matematică-informatică intensiv engleză ultima medie de admitere a fost 8,96. La același colegiu, la specializarea științele naturii cu predare în limba germană ultima medie de admitere a fost 6.26, în schimb la științele naturii limba engleză media a fost de 8,03. Tot la Colegiul Național Decebal din Deva, ultima medie de admitere la specializarea științele naturii bilingv germană a fost de 5,87.

Repartizarea este computerizată și s-a ținut seama de rezultatele la evaluarea națională 2018 și de opțiunile pe care elevii, împreună cu părinții, le-au completat în fișa de înscriere la liceu. Mediile cu care s-a intrat la liceu anul aceasta sunt ceva mai mici decât cele de anul trecut.

Bilanțul la nivelul județului Hunedoara relevă un grad de ocupare liceal de 94,76%, astfel că pe cele 2464 de locuri propuse a fost admiși 2310 de elevi din care la învățământul vocațional 209 elevi. La învățământul profesional au fost 824 de locuri propuse, din care 124 la învățământul dual, în urma repartizării computerizate au fost ocupate 356 de locuri, din care 51 la învățământul dual.

Gradul de ocupare la învățământul profesional a fost de 43,2%.

Următoarea etapă de înscrieri pentru învățământul liceal  va avea loc în zilele de 3 septembrie – 6 septembrie, repartizarea fiind progamată în ziua de 7 septembrie, iar pentru învățământul profesional înscrierile vor avea loc  între 31 august – 3 septembrie, repartizarea fiind programată îndata de 5 septembrie.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.