Primarii din Valea Jiului, întâlnire la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

La Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din București, a avut loc o importantă întâlnire a comitetului director extins al A.D.T.I Valea Jiului. Această reuniune a fost dedicată discuțiilor referitoare la coordonarea strategică și operațională în cadrul implementării strategiei de dezvoltare economică, socială și de mediu a Văii Jiului pentru perioada 2022-2030.

„Încurajez toți actorii din Valea Jiului să se implice pentru valorificarea oportunităților fără precedent de care beneficiază și vă asigur de întreaga susținere din partea MIPE, în calitatea de coordonator strategic al monitorizării implementării Strategiei pentru această regiune”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, în cadrul reuniunii Comitetului Director extins pentru implementarea Inițiativei Valea Jiului.
În cadrul evenimentului a fost analizat bilanțul aferent primului an de implementare a strategiei, cu accent pe rezultatele obținute prin programele operaționale 2014-2020 și alocările financiare disponibile prin programele 2021-2027.
Reuniunea a demonstrat un angajament ferm din partea tuturor instituțiilor implicate pentru implementarea cu succes a Strategiei de dezvoltare economică, socială și de mediu pentru Valea Jiului. Investițiile în domeniile cheie vor contribui la revitalizarea regiunii și la îmbunătățirea semnificativă a vieții locuitorilor din Valea Jiului.

La întâlnire au participat toate forurile competente, autoritățile de management și parteneri locali, aceștia din urmă fiind direct interesați de procesul de accesare și utilizare a fondurilor europene destinate regiunii Văii Jiului. Discuțiile au vizat modalități de optimizare a utilizării fondurilor, precum și strategii pentru asigurarea unei implementări eficiente și sustenabile a proiectelor.

Această întâlnire reprezintă un pas important în demersul de consolidare a colaborării între instituțiile implicate și de maximizare a impactului fondurilor europene în sprijinul dezvoltării Văii Jiului.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *