3 ani pentru obținerea unei autorizații ISU

3 ani, mii de documente și peste 120 de mii de lei au fost necesari pentru ca o școală gimnazială din municipiul Petroșani să obțină autorizația de la ISU. Școala Gimnazială Avram Stanca a funcționat fără autorizație ISU. Până zilele acestea, când autoritățile locale au obținut toată documentația.

“Vineri am obținut autorizația pentru funcționare ISU pentru școala generală Avram Stanca. Toate demersurile au durat vreo 3 ani de zile și am  cheltuit peste 120 de mii de lei. Toate aceste cheltuieli au fost făcute pentru a aduce această clădire la standarde impuse de ISU. Sunt niște standarde care trebuie respectate”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Pentru a atinge standardele necesare autorizării ISU au fost necesare o serie de investiții.

“Suntem primele școli la nivel național care obțin autorizare ISU. În acești 3 ani s-au făcut tot felul de modificări, de la recompartimentări, centrală cu buton de atac de panică, instalație prin care se evacuează fumul în mod automat. Legislația s-a modificat din an în an și după 3 ani am reușit să obținem această autorizație. Funcționează toți hidranții, se îndeplinesc toate cerințele din domeniu”, a declarat Alexandru Lăutaru, directorului Colegiului Național Mihai Eminescu, în subordinea căruia funcționează Școala Gimnazială Avram Stanca din Petroșani.

În Petroșani nu mai exista nicio unitate de învățământ fără autorizație ISU.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *