30 de idei pentru dezvoltarea Devei! Ultimele ore pentru depunerea proiectelor

Mai sunt câteva ore în care devenii pot depune proiecte pentru dezvoltarea oraşului, pe www.primariadeva.ro, în cadrul celui de-al doilea program de bugetare participativă derulat de Primăria Municipiului Deva.

Miercuri, 11 martie 2020, începe etapa de analiză şi validare a propunerilor trimise.

Proiectele declarate eligibile în urma evaluării vor fi afişate pe https://deva.decide.direct/ şi vor fi supuse votului cetăţenilor, în perioada 1 mai–1 iunie 2020. Rezultatele votului online vor fi comunicate în intervalul 2-5 iunie 2020.

Primele 10 proiecte clasate în funcţie de numărul voturilor vor fi implementate de municipalitate.

Iată cele 30 de idei de îmbunătăţire a calităţii vieţii în municipiul Deva înscrise în campanie, până astăzi, la ora 9:00, în funcţie de domeniile în care se încadrează:

  1. Infrastructură stradală:
  2. Fluidizarea traficului rutier pe Bulevardul Decebal (tronsonul cuprins între Piaţa Agroalimentară şi intersecţia cu strada Ion Creangă)
  3. Fluidizarea traficului rutier pe Bulevardul 22 Decembrie (tronsonul cuprins între CECCAR şi intersecţia cu Complexul „Ulpia Shopping Center”)
  4. Instituire sens unic de circulaţie în zona Aleea Muncii, din cartierul Gojdu
  5. Amenajare parcare etajată în zona Complexului „Ulpia Shopping Center”
  6. Amenajare treceri pentru pietoni cu efect vizual
  7. Amenajare trecere pentru pietoni semaforizată, pe Calea Zarandului
  8. Amenajare locuri de parcare pe strada Mihai Eminescu (tronsonul cuprins între Centrul Cultural „Drăgan Muntean” şi intersecţia cu strada Gheorghe Bariţiu)
  9. Amplasare cişmea stradală pentru apă în zona locului de joacă pentru copii situat pe strada Ion Creangă
  10. Treceri pentru pietoni ilumninate inteligent, pentru siguranța pietonilor, în localitatea Sântuhalm.
  11. Infrastructură cultural-sportivă:
  12. Amenajare teren de volei pe nisip lângă sala de sport ”Robert Singer”, care să poată fi utilizat de toți cetățenii orașului.

III. Educaţie

  1. Montare defibrilator automat în incinta Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna” (Aleea Viitorului, cartier Gojdu)
  2. Amenajarea, în curtea a patru școli din oraș, a unor zone în care să se desfășoare jocuri interactive/educative și distractive în timpul pauzelor – prin aplicarea pe suprafețele bituminoase a produsului termoplatic Playform.
  3. Turism
  4. Instalare staţii de încărcare pentru vehicule electrice la poalele Cetăţii Deva.
  5. Amenajare de spaţii verzi şi locuri de joacă:
  6. ”Blocul verde” – plantarea de vegetaţie (flori, arbuşti, gazon) pe acoperişul clădirilor din Centrul Vechi al oraşului
  7. Amenajare loc de joacă pentru copii pe Bulevardul Decebal, în zona Palatului Administrativ
  8. Montare camere de supraveghere video la toate locurile de joacă pentru copii din municipiu
  9. Reamenajarea zonelor verzi centrale ale oraşului, prin plantarea de arbori, plante decorative, înlocuirea arborilor uscaţi şi protejarea arborilor bătrâni
  10. Reamenajarea locului de joacă pentru copii din zona Aleea Muncii (cartierul Gojdu), prin montarea de echipamente care se adresează copiilor din mai multe grupe de vârstă, dar şi a unor echipamente fitness şi mese de şah, pentru adulţi.
  11. Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei:
  12. Amenajare “Bike Racks” (rafturi pentru biciclete) în Centrul Vechi al oraşului – Bulevardul 1 Decembrie 1918
  13. Realizare pistă pentru biciclete pe ruta Sântuhalm-Deva
  14. Maşini electrice fără şofer pentru locuitorii din cartierele periferice ale oraşului
  15. Montare de stâlpişori ornamentali şi indicatoare rutiere de avertizare în zona Galeriei „Forma” (Bulevardul Decebal), care să blocheze accesul autovehiculelor pe trotuar
  16. Modificarea intervalului orar în care cetăţenii oraşului pot utliza locurile de parcare închiriate în parcările din cartiere.

VII. Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.):

  1. Amenajarea de toalete publice (prevăzute cu spaţiu pentru mamă şi copil şi cu facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi) în zonele: Gara CFR, Piaţa Centrală, Centrul Vechi, Complexul „Ulpia Shopping Center” şi în alte zone de interes public
  2. Amenajarea parcului din apropierea Gării CFR (situat în faţa fostului sediu al Raiffeisen Bank) cu mobilier stradal, arbori, flori, pergole care să asigure protecţie împotriva ploii şi a soarelui şi o mini-bibliotecă în aer liber
  3. Amenajare de toalete publice în zonele: Gara CFR, Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Centrul Vechi al oraşului
  4. Montarea de rastele pentru parcarea bicicletelor în cartierele din oraş.

VIII. Smart City:

  1. Ghid digital al oraşului – aplicaţie pentru telefoane şi tablete inteligente, care să includă diferite categorii de interes (obiective turistice, calendar al evenimentelor, spaţii de cazare, restaurante şi gastronomie, ştiri, informaţii utile, orar şi rute transport public local, Deva tradiţională, cultură, cumpărături sau orice altă combinaţie de interes
  2. Amplasarea în Parcul „Cetate” a unui stâlp inteligent cu Wi-Fi, alimentat cu energie solară, care să servească la încărcarea telefonului, laptop-ului sau a vehiculelor electrice
  3. ”Deva Velo City” – amenajarea, în diferite zone din oraş, a unor staţii de îmbarcare-debarcare a bicicletelor care să poată fi folosite gratuit de localnici şi turişti, pe raza municipiului Deva, pentru transport, agrement etc.

Toate detaliile cu privire la propunerile de proiecte înscrise de cetăţeni în programul de bugetare participativă pot fi consultate pe www.primariadeva.ro, accesând link-ul https://deva.decide.direct/.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *