300 de elevi beneficiază de sprijin din partea comunității bisericești

Sute de elevi din județul Hunedoara beneficiază de sprijin din partea comunității bisericești. Sunt elevi pentru care începutul anului școlar nu înseamnă rechizite noi și ghiozdane dotate cu cele necesare. Pentru acești copii, în Episcopia Devei și Hunedoarei a devenit deja o tradiție ca elevii proveniți din familii defavorizate să fie sprijiniți la început de an școlar.

“În acest sens, săptămâna aceasta, cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Episcop Gurie, Episcopia Devei și Hunedoarei a donat 300 de ghiozdane, iar Asociația Filantropia Ortodoxă Deva, în parteneriat cu Federația Filantropia Ortodoxă și cu Episcopia Devei și Hunedoarei, au venit în sprijinul aceleiași categorii de elevi cu peste 500 de kit-uri școlare, împărțite în toată eparhia hunedoreană”, arată Episcopia Devei și Hunedoarei.

Școala constituie fundamentul și premisa esențială în dezvoltarea unei societăți civilizate, în care valorile autentice ale culturii și identității naționale și principiile de conduită morală sunt infuzate celor care participă la procesul educațional în mod continuu, conform programei de învățământ. Parteneriatul dintre Școală și Biserică nu este decât o reiterare a ceea ce Biserica a constituit de-a lungul veacurilor, o oază de cultură și de formare a marilor școli care, alături e familie, au constituit temelia dezvoltării culturii românești.

De asemenea, un număr de peste 120 de copii primesc o masă caldă la prânz în cadrul proiectului „Masa Bucuriei”.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.