31 de ani și o investiție nefinalizată

Au trecut 31 de ani de la momentul începerii lucrărilor la construcția barajului de acumulare de la Mihăileni. Lucrările au început în anul 1987 și nu au fost finalizate nici până în prezent.

“Pentru programul anului 2018 este prevăzută valoarea de 1.000 mii lei, conform fișei obiectivului de investiții “Acumulare Mihăileni” din Programul de Investiții Publice”, arată Ministerul Apelor și Pădurilor.

Construcția acestui baraj a început în urma unui decret emis în anul 1987, când peste 60 de familii din județul Hunedoara au fost strămutate. Gospodăriile oamenilor urmau să fie acoperite de ape. Construcția barajului a fost gândită pentru a preveni inundațiile de pe Crișul Alb și asigurarea unei surse de apă pentru  industria minieră din zona Gurabarza – Brad. Între 1987-1990 s-a realizat peste 60% din construcţie, iar alte 30% de procente s-au construit ulterior. Suma necesară pentru finalizarea lucrărilor se ridică la 39 de milioane de lei. Până acum peste 200 de milioane de lei s-au pompat în finalizarea lucrărilor.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.