Polițiștii hunedoreni au dat 612 sancţiuni contravenţionale în patru zile

Măsuri de ordine eficiente. Peste 170 de poliţişti hunedoreni au fost la datorie, în perioada 27.04-01.05.a.c., pentru ca locuitorii judeţului să se bucure, în linişte, de minivacanţa de 1 Mai. În perioada menționată nu au avut loc incidente de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică şi nici evenimente rutiere grave, soldate cu decesul unor persoane.

În perioada 27 aprilie – 01 mai a.c., peste 170 de poliţişti au acţionat, zilnic, pe raza judeţului Hunedoara, în cadrul dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor prin producerea unor fapte antisociale.

Poliţiştii hunedoreni – în special din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigarea fraudelor, acţiuni speciale şi investigaţii criminale – au fost la datorie, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, în special în zonele de agrement, în pieţe, târguri şi oboare, asigurând măsuri de ordine la 16 evenimente cultural-artistice, sportive şi religioase, organizate în această perioadă.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi au intensificat activităţile de patrulare în trenurile de călători, în staţii şi triaje şi au avut  în atenţie verificarea asigurării pazei bunurilor şi a valorilor monetare.

Poliţiştii rutieri au acţionat cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene, precum şi pe autostrada A1, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, a fluidizării circulaţiei şi a combaterii vitezei excesive.

În urma controalelor efectuate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat, în cele patru zile, 612 sancţiuni contravenţionale pentru diferite încălcări ale legislaţiei rutiere (majoritatea, 328, pentru depăşirea limitei legale de viteză) şi au reţinut, în vederea suspendări dreptului de a conduce autovehicule, 37 permise de conducere (dintre care 5 pentru consum de alcool şi 15 pentru viteză peste limita legală cu mai mult de 50 km/h), iar pentru neregulile tehnice constatate, au retras 16 certificare de înmatriculare ale unor autovehicule.

În perioada de referinţă, poliţiştii rutieri au aplicat 612 amenzi, în valoare de 225.000 lei, în baza O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi au constatat 18 infracţiuni contra siguranţei rutiere. Din fericire, în această perioadă nu au avut loc evenimente rutiere grave, soldate cu decesul unor persoane.

Pe linia asigurării unui climat de ordine şi linişte publică, poliţiştii structurilor de profil au intervenit la peste 250 de solicitări, 207 dintre acestea fiind realizate în urma apelării numărului de urgență 112. Ca urmare a constatării încălcării unor norme de convieţuire socială prevăzute de Legea 61/1991, poliţiştii au aplicat 76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.300 de lei.

Poliţiştii le mulţumesc cetăţenilor pentru modul exemplar în care au înţeles să respecte legislaţia în vigoare.

 

 

Biroul de presă – IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *