43 de ani s-au scurs de la tragedia care a îndoliat Valea Jiului

Acum 43 de ani, Valea Jiului a fost mărturie a celui mai întunecat moment din istoria sa. La Mina Livezeni, 53 de vieți ale unor mineri și militari au fost abrupt întrerupte de două explozii succesive, marcând o tragedie ce a lăsat o amprentă dureroasă în inimile comunității.

Astăzi, ca în fiecare an, cei rămași în urma lor – familii sfâșiate și ortaci loiali – se adună pentru a comemora acele suflete curajoase care și-au pierdut viața în căutarea cărbunelui, sacrificându-se pe altarul nemilos al muncii lor. Este o zi în care durerea se amestecă cu recunoștința pentru curajul de neegalat și devotamentul lor față de o profesie periculoasă.

La Mina Livezeni, în două explozii succesive, 53 de vieți ale minerilor și militarilor au fost curmate, marcând unul dintre cele mai întunecate capitole ale regiunii.

Astăzi, într-o recunoaștere solemnă a sacrificiului suprem făcut de aceștia, comunitatea onorează memoria celor care și-au dedicat viețile lor pe altarul nemilos al căutării cărbunelui. Familii afectate și colegi de muncă se adună anual pentru a comemora această tragedie, reflectând asupra impactului adânc al pierderii acestor vieți în slujba industriei miniere.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *