49 de milioane de euro pentru un proiect care include și județul Hunedoara

Administrația Națională Apele Române implementează un proiect de apărare împotriva inundațiilor în bazinul hidrografic Mureș în valoare de 49,29 milioane de euro. Din cele 16 proiecte depuse de către Administrația Națională „Apele Române” la Ministerul Fondurilor Europene, unul dintre cele mai costisitoare proiecte propuse de ANAR este „Mărirea gradului de protecție împotriva inundațiilor în bazinul Hidrografic Mureș”.

Prin acest proiect, specialiștii Apelor Române își propun să execute lucrări de îmbunătățire a infrastructurii hidrotehnice prin ridicarea clasei de importanță a celor existente. Costurile totale ale proiectului sunt în valoare de 49,29 milioane euro. Durata estimată a proiectului este de 2 ani.

”Lucrările propuse vin în completarea celor existente și asigură apărarea a peste 10.000 de locuitori care trăiesc în județele Alba, Hunedoara și Arad. Totodată, în urma implementării proiectului, specialiștii Apelor Române reușesc să evite, anual, pagube potențiale de natură socio-economică în valoare medie de peste 7 milioane de euro”, arată Administrația Națională Apele Române.

Proiectul se înscrie în tendințele europene, iar cei mai mari beneficiari vor fi oamenii.

”Conceptul european „Mai mult spaţiu pentru râuri” obligă națiunile să-și adopte noi politici și proiecte de anvergură menite să ofere noi spații pentru atenuarea viiturilor și noi spaţii pentru natură. Acest principiu susţine necesitatea redării râurilor a ceea ce „le-am luat” – luncile inundabile – pentru ca acestea să dreneze corespunzător viiturile, a declarat Ervin Molnar, director general al A.N. „Apele Române”.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.