620,89 mii lei din bugetul local sunt alocați Spitalului Județean de Urgență Deva

La propunerea primarului Nicolae-Florin Oancea, consilierii locali au aprobat luni, 10 septembrie 2018, în ședință de îndată, asocierea Municipiului Deva, prin Consiliul local, cu Spitalul Județean de Urgență Deva, în vederea creșterii calității serviciilor medicale pentru comunitatea locală.

Conform HCL nr. 322/2018, va fi alocată de la bugetul local suma de 620,89 mii lei, pentru dotarea cu bunuri și echipamente medicale a unor secții din cadrul spitalului.

Secțiile care vor fi dotate cu aparatură medicală performantă dar și alte bunuri sunt: pneumologie, cardiologie, chirurgie generală, psihiatrie, neonatologie și laboratorul de radiologie, pe baza solicitărilor medicilor specialiști din cadrul secțiilor spitalului.

Spitalul Județean de Urgență Deva este cea mai importantă unitate medicală din județul nostru care deservește nu doar locuitorii din Deva ci din întreg județul Hunedoara.

Un procent de 57% din pacienții tratați în Spitalul  Județean de Urgență Deva sunt din municipiul nostru.

Spitalul Județean de Urgență Deva este în administrarea și finanțarea Consiliului Județean Hunedoara (pentru investiții și lucrări de întreținere) și se confruntă cu o situație financiară deficitară.

 

 

Dana Golea

Compartiment Comunicare, Promovare Imagine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *