80 de metri cubi de lemn fără documente și cu avize de transport false

Peste 80 metri cubi de material lemnos indisponibilizat şi măsuri legale aplicate de poliţişti în urma unor controale privind modul de exploatare și gestionare a materialului lemnos.

În data de 22.05.2018, ora 19.00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Crişcior au oprit în trafic, pe  DN 74, pe raza comunei Buceş, un autotractor condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, judeţul Alba.

În urma verificării avizului de însoţire şi a cantităţii de material lemnos transportat, poliţiştii au constatat faptul că în avizul de însoţire era menţionată cantitatea de 16 mc cherestea molid şi 8 mc grinzi molid, iar în realitate volumul total transportat era de 41 mc cherestea molid şi 13 mc grinzi molid.

Prin urmare, poliţiştii au aplicat o sancțiune contravenţională în valoare de 3.000 de lei, iar cantitatea de 25 mc cherestea molid şi 5 mc grinzi molid (care nu era menţionată în avizul de însoţire secundar) a fost ridicată în vederea  confiscării.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Gărzii Forestiere Judeţene Hunedoara.

Tot ieri, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au efectuat o acțiune pe raza comunei Gurasada, în urma căreia, în cantonul silvic  Dănulești, au identificat 29 cioate provenite de la arbori tăiați fără drept și de 39,7 mc material lemnos din specia carpen, fag și cer.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că tăierile au fost realizate de o societate comercială din judeţul Arad, al cărei reprezentant nu a putut prezenta documente legale de exploatare. De asemenea, au mai fost identificate în zonă  50 de piese de material lemnos din speciile fag, gorun și cer (cu un volum de 14,38 mc), ce proveneau de pe proprietatea privată a unei persoane fizice, tăierile fiind efectuate de aceeași societate comercială.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori, întreaga cantitate de material lemnos identificată (54,08 mc) fiind indisponibilizată și predată în custodia Ocolului Silvic Ilia.

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *