Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind acordarea ajutorului de stat pentru SNIM, în dezbatere publică

Ministerul Economiei a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului – S.A., pentru anul 2020. Prin proiectul de act normativ se supune aprobării acordarea ajutorului de stat pentru suportarea cheltuielilor necesare închiderii celor trei unităţi miniere din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului – S.A., pentru anul 2020.

”Astfel, pentru acoperirea costurilor excepţionale se acordă ajutor de stat în sumă de 29.003 mii lei, în următoarea structură: costuri cu plăţile compensatorii acordate angajaţilor care îşi pierd locul de muncă –2.232  mii lei; costuri cu reconversia profesională –500 mii lei; costuri  pentru  acoperirea consumului de energie electrică şi contravaloarea cărbunelui pentru salariaţi   – 882 mii lei; costuri cu reabilitarea fostelor amplasamente miniere– 20.121 mii lei;  costuri cu recultivarea suprafeței– 5.268 mii lei”, arată documentul.

Ajutorul de stat în sumă totală de 29.003 mii lei pentru anul 2020, este suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri aprobat pe anul 2020. La Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului mai lucrează circa 70 de persoane.

Proiectul de Hotărâre poate fi consultat AICI

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *