Apel al unui medic: ”STAȚI IN CASĂ”

Un medic din Orăștie îndeamnă la responsabilitate. Apelul acestuia vine ca urmare a creșterii numărului infecțiilor cu coronavirus pe teritoriul României. Medicul Lucian Bîrlea din Orăștie îi imploră pe cetățeni să stea acasă pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu COVID-19. Medicul este și fondatorul SMURD în Orăștie.

Totodată, doctorul le solicită autorităților să ia măsuri împotriva cetățenilor care s-au întors din zonele roșii și ignoră cu o inconștiență criminală recomandările specialiștilor.

”Solicit tuturor autorităților abilitate, să ia măsuri împotriva concetățenilor sosiți pe raza Municipiului Orăștie, din zonele calamitate (roșii sau galbene) care nu respectă ordinele in vigoare, deoarece există un număr foarte mare dintre aceștia, ce se plimbă nestingheriți prin oraș, crescând astfel posibilitatea unei contaminări în masă! Adresez un apel imperativ celor care cunosc astfel de persoane să anunțe imediat, organele abilitate (DSP, Jandarmerie, Poliție)!”, scrie medicul pe pagina sa de socializare.

În plus, doctorul din Orăștie face un apel și către vârstnici, aceștia fiind cei mai vulnerabili în fața bolii, dar și către tineri.

”Apelez la persoanele în vârstă și la tineri să stea ÎN CASĂ (…) Nu-mi doresc să ajungem în situația din Italia, cred că nici dumneavoastră, atunci când veți constata, că, un bunic sau un părinte de-al dumneavoastră cu febră, cu tulburări respiratorii nu va mai putea fi trecut pe ventilație asistată din cauza vârstei înaintate, în detrimentul unei persoane mai tinere, iar primii vor deceda sub ochii voștri. Îi veți avea pe conștiință TOATĂ VIAȚA!(…) Fac un apel la calm, la responsabilitate, implorându-vă SĂ STAȚI ÎN CASĂ, respectând normele de igienă! NU ieșiți din casă decât în situația în care trebuie să mergeți la serviciu, sau să faceți mici cumpărături! Ascultați și puneți în aplicare doar informațiile oficiale! Ferindu-vă dumneavoastră de acest virus atât de mic dar atât de violent, automat ne feriți și pe noi!”, a mai scris medicul Lucian Bîrlea.

De altfel, ordonanța militară nr. 2 interzice ieșirile pe timpul nopții, în intervalul orar 22:00-06:00, iar pe timpul zilei este recomandat să nu se iasă din case decât în anumite condiții stricte.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *