Polițiștii hunedoreni continuă să acționeze pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență

Polițiștii hunedoreni continuă să acționeze în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

Astfel, în cursul acestei zile, polițiștii structurilor de investigații criminale, poliție rutieră si ordine publică din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Hunedoara, precum si cei ai Poliției Municipiului Brad au derulat o acțiune punctuală, pentru verificarea respectarii măsurilor impuse pe perioada stării de urgenta.
Politistii, alături de jandarmi și militari, au patrulat pe raza municipiului Brad si a comunelor arondate, unde au controlat peste 260 de autovehicule și au legitimat peste 400 de persoane aflate pe domeniul public.
Au fost vizate prevederile art. 1 din Ordonanta Militara nr. 3/2020 privind masurile de prevenire a raspandirii COVID-19, dar si respectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
În urma controalelor, polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale (in valoare de peste 36.000 lei), doar pe raza municipiului Brad.
Acțiuni asemănătoare au avut loc si in alte localități din județ.

În ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au aplicat 176 de sancțiuni contravenționale, in valoare de peste 250.000 de lei, in urma acțiunilor derulate in județ, în scopul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Acțiunile care au avut ca scop respectarea regulilor de distanțare socială, în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus.

În continuare, dispozitivele de poliție vor fi prezente in strada și vor desfășura activități pentru menținerea unui climat de ordine si siguranță publică.
Acțiunile vor fi intensificate, mai ales în zona piețelor, a centrelor comerciale și a lăcașelor de cult.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *