Mâncare cu aromă politică ”gătită” de CJ Hunedoara

CJ Hunedoara a achiziționat servicii de catering, în timp ce hotelul în care sunt cazate cadrele medicale de la SJU Deva are propriul restaurant.

O firmă al cărei unic acționar și administrator este un consilier local PSD este firma agreată de CJ Hunedoara pentru a livra mâncarea cadrelor medicale. Este vorba de firma deținută de Alexandra Rîșteiu, consilier local PSD la Deva.

55 de lei/zi/persoană este suma plătită de CJ Hunedoara pentru hrana medicilor și a asistentelor cazate la Hotelul Deva. Sunt circa 200 de persoane care beneficiază de serviciile de catering.

Cadre medicale cazate la hotel cu restaurant propriu

Cadrele medicale care îi tratează pe pacienții bolnavi de coronavirus sunt cazate la Hotelul Deva, unitate care are restaurant propriu. Numai că oficialii CJ Hunedoara au atribuit contractul unei alte societăți.

Lucian Stanciu, directorul restaurantului Deva și vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, a avut o ieșire publică, în cursul zilei de astăzi. Acesta acuză conducerea CJ Hunedoara de faptul că nu a fost invitat la discuțiile de la CJ Hunedoara pe tema privind serviciile de catering.

”În urma întâlnirii de azi (nr – 23.04.2020) de la CJ Hunedoara dintre subsemnatul și administratorul public al județului, Costel Avram, am luat decizia de a închide pe o perioadă nedeterminată Restaurantul Hotel Deva. Decizia a venit în urma refuzului CJ Hunedoara de a folosi serviciile restaurantului din Hotel Deva pentru furnizarea de mâncare pentru personalul medical cazat în hotel. Precizez că încă de pe data de 10 aprilie a.c. mi-am exprimat intenția și disponibilitatea de a oferi servicii de masă celor cazați în Hotel Deva. Dovada o reprezintă o comunicare Whatsapp către Costel Avram prin care îi transmiteam textul din Ordonanța Militară referitoare la cazare si masa personalului medical! Cu toate acestea, la selecția de oferte făcută de CJ Hunedoara, restaurantul din Hotel Deva nu a fost invitat!”, a scris Lucian Stanciu, pe pagina sa de socializare.

Restaurantul Deva din incinta hotelului a pierdut și alte contracte de catering. Astfel, unitatea va fi închisă.

”În urma cazării medicilor și asistentelor în hotel, celelalte contracte de catering pe care Restaurant Deva le avea au fost reziliate, dintr-o frică, exagerată, dar oarecum omenească de a achiziționa mâncare de acolo de unde sunt cazate cadrele medicale. În urma tentativei de azi de a explica situația limită în care s-a ajuns și a căuta înțelegere pentru un lucru normal (a lua mâncare de la restaurantul din incinta spațiului de cazare – lucru oricum mai igienic decât a aduce de afară), tentativă eșuată, am luat decizia de închidere completă, pe timp nedeterminat a Restaurant Hotel Deva! Colectivul restaurantului mulțumește conducerii CJ Hunedoara pentru că au ajuns pe drumuri”, a mai spus sursa citată.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *