Pacienți suspecți de COVID, refuzați de unitățile medicale suport

Spitalul de Urgență din Petroșani se confruntă cu un val de pacienți suspecți de coronavirus. Zeci de persoane bolnave au ajuns la Petroșani după ce spitalele din Vulcan, Lupeni sau Hunedoara au refuzat internarea acestora.

Asta în timp ce spitalul de Urgență din Petroșani nu este nici măcar spital suport COVID. După ce de două ori, unitatea medicală din Petroșani s-a confruntat cu probleme din cauza unor pacienți care nu au spus că există posibilitatea de a fi infectați cu noul coronavirus, conducerea unității medicale a luat măsuri. Orice persoană care se prezintă la unitatea medicală este testată prin analize de sânge. Astfel, dacă testele rapide indică un rezultat pozitiv, pacienții sunt izolați, până la confirmarea rezultatelor de către laboratoarele specializate.

”Am avut mulți pacienți confirmați cu aceste teste, din păcate până acum nu avem rezultatele PCR la respectivele persoane. Dar, în momentul în care ai un test pozitiv la acest test rapid ești obligat să-l tratezi ca posibil suspect. Sunt persoane care nu au fost primite la Vulcan, Lupeni și Hunedoara. Există persoane cu test pozitiv pe care a trebuit să le internăm în spital și să le tratăm pentru că nu au fost primite în altă parte.  (…) Motivația cea mai frecventă a fost că nu au locuri sau că nu primesc decât pacienți pozitivi confirmați pe PCR. Din păcate aici, din punct de vedere legal, motivația nu stă în picioare. Există o dispoziție dată de dl. Raed Arafat, privind faptul că nu poți condiționa internarea unui pacient de existența sau nu a testului, respectiv de existența sau nu a rezultatului, dar nu te poți apuca noaptea la ora 2.00 să te cerți pe temele acestea. Sunt pacienți la care trebuie acționat foarte repede și atunci intervine problema umană”, a declarat medicul Alin Vasilescu, manager S.U. Petroșani.

Sunt zile întregi de așteptare a rezultatelor PCR. Spre exemplu, unii pacienți internați la Spitalul de Urgență din Petroșani cu suspiciune de COVID așteaptă și de 4  – 5 zile rezultatul testului.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *