Un incendiu a lăsat și un bloc fără apă

În Valea Jiului sunt 222 de hidranți, iar 17 dintre aceștia sunt defecți. În urma incendiului care a mistuit magazinul chinezesc din zona spitalului din Petroșani a reieșit faptul că un hidrant nu era funcțional. Oficialii operatorului de apă și canalizare din Valea Jiului susțin că pe o rază de 100 de metri mai erau alți 3 hidranți funcționali, asta după ce Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani a solicitat celor de la ApaServ Valea Jiului să verifice toți hidranții din localitate.

„În urma produceri incendiului de la magazinul chinezesc, cel mai apropiat hidrant era funcțional. Cu acest hidrant s-au și încărcat autospecialele, și s-a folosit și apa. Din cei 222 de hidranți care sunt pe Valea Jiului avem doar 17 defecți. Într-adevăr un hidrant care este lângă magazinul Carrefour nu era funcțional, dar pe o rază de 100 de metri am avut trei hidranți funcționali. Unul la Lidl, unul de la intersecție care a și fost folosit, și unul mai jos de intersecția de la Lidl. Au avut trei hidranți funcționali și nu au fost probleme din acest punct de vedere. Sâmbătă ne-am aflat la fața locului pentru că au existat două coloane care au fost topite din cauza incendiului și a trebuit să facem ceva pentru ca locatarii să aibă apă”, a declarat Cristian Ionică directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.

Verificările la hidranți se fac la o perioadă de 6 luni, iar ultima verificare de acest gen a avut loc în luna noiembrie a anului trecut.

 

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *