Ministrul Educației despre educaţia sexuală în şcoli

Ministrul Educaţiei consideră că este nevoie de educaţie sexuală în şcoală şi anunţă că astfel de ore au loc şi în prezent, în cadrul orelor de Educaţie pentru sănătate, dar care este opţională şi la care nu participă un număr mare de elevi.

„Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi, a afirmat Sorin Cîmpeanu luni seară, la Digi 24.

Acesta a explicat că subiectul privind educaţia sexuală a fost inclus în planurile-cadru pentru liceu, care stabilesc materiile care se predau şi numărul de ore aferent fiecărei materii în clasele de liceu.

„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

 

 

news.ro

Un comentariu la „Ministrul Educației despre educaţia sexuală în şcoli

  • 2 martie 2021 la 21:40
    Permalink

    Această educație se poate realiza in 1-2 ore de dirigenție de medic și psiholog, dar nu e corect să se aloce un întreg obiect de studiu. În atâtea ore de predare se va ajunge să se predea noțiuni de orientare sexuală, despre identitate de gen, alte și alte îndoctrinări perverse care vor umbri gândirea copiilor inocenți. În 1 sau 2 ore se pot instrui foarte bine medical și cu privire la igienă, nu trebuie introdus un alt obiect de studiu care să-i țină încă o oră la școală. (Oare pentru cine se dorește asigurarea normei de predare?)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *