SONDAJ INSCOP CU SURPRIZE: PSD 35, PNL 22, AUR 17, USR sub 10 procente

Un sondaj de opinie publicat de INSCOP scoate la iveală o situație politică ușor diferită de analizele și estimările din ultimele luni. Conform rezultatelor sondajului, marele câștigător al ultimelor luni este AUR, care aproape și-a dublat scorul electoral, urmat de PSD pe prima poziție în clasament. PNL are o scădere mai mică decât se prevedea, de doar 3 procente, iar USR este campionul căderii, coborând sub 10 la sută.

Mai exact, PSD a ajuns la 35,4%, PNL este 21,9%, iar USR  la 9,8%. AUR, în schimb, a urcat la 17,1%, ceea ce înseamnă un scor aproape dublu față de alegerile din decembrie 2020. Datele rezultă dintr-un sondaj  de opinie realizat înainte de căderea Guvernului Cîțu, în perioada 15 – 27 septembrie 2021. Acesta a fost făcut de INSCOP,  prin metoda CATI (interviuri telefonice).  Volumul eșantionului multistadial stratificat este de 1.204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%.

„Intenția de vot a populației înainte de căderea Guvernului Cîțu. Nu știm cum arată după trecerea moțiunii, dar putem să facem un exercițiu de imaginație. Cea mai relevantă măsurătoare va fi însă după ce se vor mai racori puțin spiritele și emoțiile. Constatăm însă că AUR și-a dublat scorul față de alegerile de acum  doar nouă luni. Este un ritm de creștere uriaș care pare încurajat în continuare de scenele din spațiul politic”, a notat pe Facebook, directorul INSCOP, Remus Ștefureac.

Sondajul a fost realizat la comanda think-tank-ului Strategic Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project.

Sursă: rfi.ro
Sursă imagine: Facebook / Remus Ștefureac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *